Κυκλοφόρησε το νέο τεύχος της εφημερίδας μας
Επικαιρότητα

Προγραμματική σύμβαση για την ανάπλαση της πλατείας του Δικαστικού Μεγάρου της Κορίνθου

 

Σε προγραμματική συμφωνία με το Υπουργείο Δικαιοσύνης αναμένεται να έρθει ο δήμος Κορινθίων, ώστε να προχωρήσει το έργο που έχει να κάνει με την ανάπλαση της πλατείας του Δικαστικού Μεγάρου της πόλης.

Για το θέμα αυτό, έγινε πρόσφατα και συνάντηση στην Κόρινθο, του Υφυπουργού Δικαιοσύνης, Γιάννη Μπούγα με τους εκπροσώπους του δήμου.

Στη συνάντηση παρευρέθηκε και ο γενικός γραμματέας του Υπουργείου Πέλοπας Λιάσκος.

Προβλέπεται χρηματοδότηση, ύψους 660.000 ευρώ απ’ το Υπουργείο και παράλληλα, συμφωνία για τη συντήρησή της απ’ το δήμο για 10 χρόνια.

«Θα υπογράψουμε σύντομα μία προγραμματική σύμβαση με το δήμο Κορινθίων προκειμένου να αναβαθμιστεί ο γύρω χώρος του δικαστικού μεγάρου, ώστε και το ιστορικής σημασία κτίριο, να αναδειχτεί, αλλά και να αποκτήσει το κύρος που απαιτείται να έχει ένα κτίριο όπου απονέμεται η Δικαιοσύνη», είπε ο Γιάννης Μπούγας.

Ο Υφυπουργός εμφανίστηκε απόλυτα ικανοποιημένος από την μελέτη και τα σχέδια ανάπλασης που παρουσίασαν οι άνθρωποι της δημοτικής αρχής.

Αυτά, προβλέπουν την ολιστική ανάπλαση της πλατείας του Δικαστικού Μεγάρου, με περισσότερο πράσινο, αστικό εξοπλισμό και φωτισμό, όλου του κτιρίου, με σύγχρονες προδιαγραφές.

 

enloutrakio

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button