Ομελέτα φούρνου υπερπαραγωγή
εριγραφή
Είναι μιά συνταγή του ‘Ακη Πετρεντζίκη με κάποιες πινελιές δικές μου.
Τι χρειαζόμαστε:
- 12 αυγά
- 250 γρ. γάλα
- 1 κουταλιά σούπας μπέκιν πάουντερ
- 150 γρ.γραβιέρα σκληρή σε μικρά κυβάκια
- 1 χούφτα τριμμένη φρυγανιά
- αλατοπίπερο
- 300 γρ πατάτες μικρές κομμένες ροδέλες σχεδόν διάφανες
- 1 πράσινη και 1 κόκκινη πιπεριά σε λωρίδες μικρές
- 200 γρ μπέικον
- 250 γρ.μανιτάρια λεπτοκομμένα
- 5 κουταλιές της σούπας λάδι
- λίγο δυόσμο
Πώς το κάνουμε:
Ανάβουμε τον φούρνο στούς 160 βαθμούς στον αέρα όταν είναι έτοιμα κομμένα όλα τα λαχανικά, η γραβιέρα και το μπέικον. Λαδώνουμε τον πάτο και τα πλαινά ενός μεγάλου πυρέξ με τις 3 κουταλιές λάδι και πασπαλίζουμε με φρυγανιά. Στρώνουμε τις πατάτες με τις πιπεριές, κι από πάνω βάζουμε την γραβιέρα. Σωτάρουμε το μπέικον χωρίς λάδι, το αφαιρούμε και το βάζουμε κι αυτό στο πυρέξ. Στο ίδιο τηγάνι βάζουμε το υπόλοιπο λάδι και σωτάρουμε τα μανιτάρια, όπου τα βάζουμε κι αυτά στο πυρέξ. Σε βαθύ μπώλ χτυπάμε πολύ καλά τα αυγά, προσθέτουμε το γάλα ,το μπέικιν, αλατοπίπερο και δυόσμο και συνεχίζουμε το ανακάτεμα. Τα ρίχνουμε πάνω από τα άλλα υλικά στο πυρέξ και προσπαθούμε να βυθίσουμε ότι εξέχει. Το βάζουμε στο φούρνο γιά περίπου μία ώρα.
Λίγα μυστικά ακόμα
Μπορείτε να βάλετε ότι υλικά σας αρέσουν και ότι υπάρχει γιά εκκαθάριση στο ψυγείο σας.