Κυκλοφόρησε το νέο τεύχος της εφημερίδας μας
Συμβαίνει στο Λουτράκι

Λουτράκι: Κοπάδι αγριογούρουνα μπήκαν σε αυλή σπιτιού.

Η μάνα με τα 7 μικρά της (Φωτογραφίες)

Δέκα αγριογούρουνα, τρία ενήλικα και επτά μικρά, μπήκαν στην αυλή κατοικίας, για τροφή και νερό.

Κοπάδι αγριογούρουνα εμφανίστηκε στο Λουτράκι, φαινόμενο αρκετά παράξενο για την περιοχή.

Συχνά πυκνά ακούμε για αρκούδες που εντοπίσθηκαν στους κάδους απορριμμάτων της Φλώρινας, λύκους να περιδιαβαίνουν στους δρόμους του Καρπενησίου, κ.α. παρόμοια, σε ένα φαινόμενο που εξηγεί την ανάγκη των ζωντανών ή μάλλον την έλλειψη να καλυφθούν οι ανάγκες τους στο φυσικό τους περιβάλλον.

Συχνό φαινόμενο, αναφέρεται η εμφάνιση αλεπούδων στην περιοχή του Λουτρακίου κοντά σε κάδους και ελεύθερα απορρίμματα αλλά ποτέ αγριογούρουνα μέχρι σήμερα.  Κι όμως, το απόγευμα της Πέμπτης 10 κομμάτια αγριογούρουνα, κοπάδι αποτελούμενο από τρία ενήλικα και επτά μικρά εισήλθε στην αυλή κατοικίας, στο λιγότερο από χιλιόμετρο απόσταση, από τις τελευταίες κατοικίες στο δρόμο προς Περαχώρα, αναζητώντας… τροφή αλλά ίσως και νερό(;)

Τα ζωντανά μπήκαν στην αυλή από την ανοικτή είσοδο του πάρκινγκ και κάνοντας μια μεγάλη βόλτα, ψάχνοντας πιθανόν για τροφή, βγήκαν από το ίδιο σημείο με κατεύθυνση το Λουτράκι, οδηγούμενα από το γηραιότερο  θηλυκό , (σύμφωνα με την κοινωνική δομή του αγριόχοιρου).

Να αναφέρουμε ότι το αρσενικό που μπορεί να φτάσει τα 200 κιλά βάρος έχει την ικανότητα να αναπτύσσει ταχύτητα 40 χιλ/ώρα, όπου γίνεται ιδιαίτερα επικίνδυνο όταν πρόκειται να υπερασπιστεί τα μικράτου, ήαν αντιληφθεί ότι κινδυνεύει, παρασύροντας οτιδήποτε βρεθεί μπροστά του. Σε αυτό προσθέτουμε τη ισχυρή του μύτη, που το βοηθάει να σκάβει για την τροφή του, αλλά και τους 4 κοφτερούς κυνόδοντες.

Αν λάβουμε υπόψη μας το γεγονός ότι σε περιόδους έλλειψης τροφής, η ομάδα μπορεί να διανύσει έως και 80 χιλ, περίπου αντιλαμβανόμαστε από που μπορεί να ήρθαν στο Λουτράκι., αποκλείοντας ασφαλώς την οδό από τον Κορινθιακό.

Σεβόμενοι τη φύση και ιδιαίτερα την άγρια ζωή και με δεδομένο ότι δεν κινδυνεύουν να τα πυροβολήσουν, αφού η περίοδος κυνηγίου είναι κλειστή, ας φροντίσουν οι αρχές για τη διατήρηση τους στην περιοχή.

Κανείς δεν κινδυνεύει αν το κοπάδι δεν ενοχληθεί.

Αυγουστίνος Κισσαμιτάκης

enloutrakio

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button