Κυκλοφόρησε το νέο τεύχος της εφημερίδας μας
Ενδιαφέροντα

Κοτόπουλο γεμιστό με τυριά και φιστίκια Αιγίνης

Υλικά για 4 άτομα
Προετοιμασία 20 λεπτά
Μαγείρεμα 1 ώρα + 40 λεπτά

Υλικά-1 κοτόπουλο μεγάλο
-250 ml μαυροδάφνη
-1 κουτ. σούπας ξύδι
-λάδι για το άλειμμα του κοτόπουλου
Για τη γέμιση
-100 γρ. βούτυρο
-1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
-3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
-1/2 φλιτζάνι μαυροδάφνη
-2 φλιτζάνιa παξιμάδι Ντουρουντούς τριμμένο
-1/2 πορτοκάλι (το ξύσμα)
-3 κλαδάκια θυμάρι φρέσκο
-1/2 φλιτζάνι φιστίκια Αιγίνης χοντροκομμένα
-1/2 φλιτζάνι κράνμπερι
-1/2 φλιτζάνι παρμεζάνα τριμμένη
-1/2 φλιτζάνι τυρί κατσικίσιο
-αλάτι, πιπέρι

Eκτέλεση

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C. Λιώνουμε το βούτυρο και τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο για 5-6 λεπτά. Προσθέτουμε τη μαυροδάφνη και συνεχίζουμε για 2 λεπτά ακόμα. Συνεχίζουμε με το παξιμάδι, το ξύσμα, το θυμάρι, τα φιστίκια, τα κράνμπερι κι αλατοπίπερο. Τέλος προσθέτουμε τα τυριά και ανακατεύουμε καλά. Γεμίζουμε το κοτόπουλο, ράβουμε την κοιλιά, αλείφουμε εξωτερικά με το λάδι, αλατοπιπερώνουμε, περιχύνουμε με τη μαυροδάφνη και το ξίδι και ψήνουμε για 1,5 ώρα περίπου, μέχρι να ξεροψηθεί. Σερβίρουμε με τη σάλτσα του και πουρέ.

enloutrakio

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button