Κυκλοφόρησε το νέο τεύχος της εφημερίδας μας
Συμβαίνει στο Λουτράκι

Καταγγελία στον εισαγγελέα για τις κακοτεχνίες στο έργο της ανάπλασης παραλίας Λουτρακίου!

 

Σε σοβαρές κακοτεχνίες και πλημμέλειες αναφέρεται το έργο της «Ανάπλασης ΧΖΛ Λουτρακίου (Α’ Φάση)», σύμφωνα με καταγγελία που απευθύνεται προς τη Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών και Υπηρεσιών Δόμησης της Κορίνθου, με κοινοποίηση στον Εισαγγελέα Κορίνθου.

Οι ελλείψεις και τα προβλήματα παρατηρούνται σε διάφορες εργασίες, συμπεριλαμβανομένων των επενδύσεων και επιστρώσεων, καθώς και των ξυλότυπων, οι οποίες έχουν πραγματοποιηθεί εκτός των προδιαγραφών του τιμολογίου της μελέτης. Σύμφωνα με την καταγγελία, οι αστοχίες αυτές καθιστούν αδύνατη την αποδοχή των εργασιών και την ένταξή τους σε προσωρινές ή τελικές επιμετρήσεις.

Ο συντάκτης της καταγγελίας, κ. Μιχαήλ Νικ. Ματτές, υπογραμμίζει την πλήρη αδιαφορία που έχει επιδείξει η Διευθύνουσα Υπηρεσία του έργου κατά τον τελευταίο ενάμιση μήνα, αφήνοντας το έργο σε ημιτελή και επικίνδυνη κατάσταση. Ενδεικτικά, αναφέρεται η κακή λειτουργία των ηλεκτρικών εγκαταστάσεων και η ακατάλληλη τοποθέτηση των διαδρόμων καθοδήγησης τυφλών, οι οποίοι δεν εξυπηρετούν την προβλεπόμενη χρήση τους.

Ένα ακόμη ζήτημα που προκαλεί ανησυχία είναι η αφαίρεση των προβλεπόμενων τμημάτων του έργου που αφορούσαν τα δέκα σιντριβάνια, τα οποία θα προσέφεραν δροσερό περιβάλλον σε μια περιοχή κυριαρχούμενη από τσιμέντο. Η καταγγελία επισημαίνει ότι οι ευθύνες της Διευθύνουσας Υπηρεσίας είναι τεράστιες, καθώς επέτρεψε την ολοκλήρωση εργασιών χωρίς επαρκή ποιοτικό και τεχνικό έλεγχο.

Ο κ. Ματτές καλεί τις ελεγκτικές αρχές και τον Εισαγγελέα Κορίνθου να διερευνήσουν τις συνθήκες κάτω από τις οποίες πραγματοποιήθηκε η κατασκευή του έργου, επισημαίνοντας ότι η πλημμελής επίβλεψη και συντονισμός έχουν οδηγήσει σε μια απαράδεκτη και επικίνδυνη κατάσταση.

Η παρέμβαση των αρμόδιων αρχών κρίνεται επιβεβλημένη για την αποκατάσταση της ποιότητας του έργου και την προστασία των δικαιωμάτων των πολιτών της περιοχής.

H καταγγελία του κ. Μιχαήλ Νικ. Ματτέ

Προς την Διευθύνουσα Υπηρεσία του έργου:

«ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΧΖΛ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ (Α΄ΦΑΣΗ)»

Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών & Υπηρεσιών Δόμησης Τμήμα Τεχνικών Έργων

Γνωστοποίηση: κ. Εισαγγελέα Κορίνθου

Θέμα: “Κακοτεχνίες του έργου Ανάπλαση ΧΖΛ Λουτρακίου (Α Φάση) και ευθύνες υμών και της Υπηρεσίας σας”

κ/κα Επιβλέποντα Μηχανικό και Προϊστάμενο Υπηρεσίας

Σε ολόκληρο το μέτωπο του ανωτέρω έργου και σχεδόν σε όλες τις εργασίες που έχουν ήδη εκτελεστεί όπως αυτές ορίζονται στο τιμολόγιο της μελέτης παρατηρούνται απαράδεκτες κακοτεχνίες και πλημμέλειες.

Συγκεκριμένα σε όλες τις εμφανείς εργασίες που αφορούν Επενδύσεις – Επιστρώσεις (Α.Τ. 16 – 19) και Ξυλότυπους συνήθεις και απλής ή διπλής καμπυλότητας (Α.Τ. 06 – 10) υπάρχουν απαράδεκτες κακοτεχνίες, πλημμέλειες και αστοχίες οι οποίες καθιστούν τις εργασίες εκτός προδιαγραφών τιμολογίου.

Επομένως όλες αυτές οι εργασίες που αφορούν τα προαναφερθέντα άρθρα του τιμολογίου μελέτης είναι αδύνατον να γίνουν αποδεκτές και να συμπεριληφθούν σε προσωρινές ή τελικές επιμετρήσεις και να παραληφθούν.

Τον τελευταίο ενάμιση μήνα, στην κορύφωση της θερινής περιόδου, παρατηρείται απόλυτη αδιαφορία από πλευράς σας. Το έργο παραμένει σε άθλια κατάσταση με ημιτελή τμήματα τα οποία καθίστανται έως και επικίνδυνα. Οι τελειωμένες κακότεχνες εργασίες ήδη άρχισαν να φθείρονται. Οι ηλεκτρικές εγκαταστάσεις των «σπότ» δεν λειτουργούν. Οι διάδρομοι καθοδήγησης τυφλών έχουν χαραχθεί τυχαία ή για να εξυπηρετήσουν καταστηματάρχες, με αποτέλεσμα να κάνουν ζικ-ζακ.

Τέλος τα απαραίτητα τμήματα του έργου που αφορούσαν τα 10 σιντριβάνια, για την δημιουργία δροσερού περιβάλλοντος ανάμεσα σε ένα τεράστιο όγκο σκυροδέματος, με υποδαπέδιες κατασκευές δεξαμενών νερού και πίδακες ύψους 2,00 m, που έπρεπε να εξέρχονται από ειδικές μεταλλικές σχάρες πλήρως ενσωματωμένες στο επίπεδο του περιβάλλοντος χώρου, δυστυχώς ΑΦΑΙΡΕΘΗΚΑΝ.

Κύριοι,

οι ευθύνες σας για την πλημμελή επίβλεψη και το συντονισμό κατασκευής του ανωτέρου έργου είναι τεράστια, διότι εν γνώση σας επιτρέψατε ολομέτωπη ανάπτυξη του έργου χωρίς να εξασφαλίσετε τμηματικό ποιοτικό και τεχνικό έλεγχο των εργασιών και αντιστοίχως την παραλαβή τους προς χρήση κατά ολοκληρωμένα τμήματα.

Επίσης με ευθύνη σας δημιουργήσατε συνθήκες ώστε ο εργολάβος αντί να ελέγχεται για τις κακοτεχνίες και την πλημμελή κατασκευή του έργου, να έχει σταματήσει τις εργασίες και να χτίζει ισχυρά claim, τα οποία τελικά θα αποζημιωθούν εις βάρος του Κυρίου του Έργου και των πολιτών της περιοχής.

Απευθυνόμενος προς τις ελεγκτικές αρχές και τον κ. Εισαγγελέα Κορίνθου, παρακαλώ να διερευνήσουν το έργο για την πλημμελή επίβλεψη και τον συντονισμό κατασκευής του, που έγιναν αιτία για την σημερινή απαράδεκτη, επιβλαβή και επικίνδυνη κατάσταση που παρουσιάζει σε ολόκληρο το μέτωπο στο οποίο εκτείνεται.

Με αίσθηση ευθύνης

Μιχαήλ Νικ. Ματτές

 

 

Πηγή: Σφεντόνα

enloutrakio

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button