Κυκλοφόρησε το νέο τεύχος της εφημερίδας μας
Ενδιαφέροντα

Η πιο λαχταριστική και αφράτη καριόκα ταψιού

Πώς θα σου φαινόταν αν το αγαπημένο σου γλυκό, η γνωστή σε όλους καριόκα, μεγάλωνε τόσο πολύ ώστε θα χώραγε λαχταριστή και ενιαία σε ένα μεγάλο ταψί; Δες παρακάτω την τέλεια συνταγή που μεγενθύνει το αγαπημένο γλυκό των παιδιών μας χρόνων και το κάνει πιο αφράτο και χορταστικό.

Υλικά

300 γρ, καρύδια χονδροκομμένα
150 γρ. βούτυρο βιτάμ
1 ζαχαρούχο γάλα (400gr.)
5 κουταλιές της σούπας κακάο
4 βανίλιες
3 πακετα πτιμπερ
3 κουταλιές της σούπας λικέρ της προτιμήσεως μας

Για το γλάσσο

500 γρ κουβερτούρα
1,5 κουταλιά της σούπας βιτάμ
Εκτέλεση:

Εκτέλεση

Κάνουμε σκόνη τα μπισκοτα στο μουλτι
Χονδροκόβουμε επίσης στο μούλτι τα καρύδια και τα ρίχνουμε και αυτά σε ενα μπολ
Προσθέτουμε το κακάο κοσκινισμένο και τις βανίλιες.
Ανακατεύουμε με ένα κουτάλι πολύ καλά όλα τα υλικά.
Μόλις ανακατευθούν προσθέτουμε το λικέρ, το Βιτάμ λιωμένο, το γάλα  και ζυμώνουμε ελαφρά ώστε να δέσουν όλα τα υλικά μεταξύ τους,
Απλώνουμε σ’ ένα ταψάκι  μεμβράνη και  απλώνουμε ομοιόμορφα  επάνω την ζύμη
σκεπαζουμε και απο πάνω με μεμβράνη και το βάζουμε στο ψυγείο για πέντε έξι ώρες
Μόλις παγώσει, λιώνουμε την κουβερτούρα με το βούτυρο και την βάζουμε σ’ ένα μπολ
Ανακατεύουμε καλά τα 2 υλικά
ώστε να γυαλίσει η κουβερτούρα και να μην ξεχωρίζει το βούτυρο.
Βγάζουμε τη μεμβράνη απο το γλυκό και με ενα κουτάλι ρίχνουμε από πάνω
Το ξαναβάζουμε στο ψυγείο να παγώσει η σοκολάτα το γυρνάμε από την άλλη και επαναμβανουμε την ίδια διαδικασία.

Πηγή: daddy-cool.gr

enloutrakio

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button