Ενδιαφέροντα
Εύκολα τυροπιτάκια χωρίς φύλλο
Ποιος δεν λατρεύει τα σπιτικά τυροπιτάκια; Αυτά τα εύκολα και νόστιμα ψευτο-τυροπιτάκια είναι ιδανικά για πρωινό, κολατσιό αλλά και πάρτι. Μέχρι να ξυπνήσουν τα πιτσιρίκια θα είναι έτοιμα. Δεν θα μείνει ψίχουλο!
Υλικά
(για περίπου 30 τεμάχια)
3/4 φλιτζανιού αλεύρι
4 μεγάλα αυγά
1/2 φλιτζάνι γραβιέρα, χοντροτριμμένη
1/2 φλιτζάνι τσένταρ
1 φλιτζάνι νερό
6 κ.σ. βούτυρο, κομμένο σε μικρά κομμάτια
2 σκελίδες σκόρδο, τριμμένο καλά
3/4 κ.γ. αλάτι
1/4 κ.γ. πιπέρι
1 1/2 κ.σ. μουστάρδα Dijon
Εκτέλεση
1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 220 °C. Βουτυρώνουμε 2 μεγάλες λαμαρίνες και πασπαλίζουμε με αλεύρι.
2. Σε μια μέτρια κατσαρόλα ανακατεύουμε το νερό, το βούτυρο, το σκόρδο, το αλάτι και το πιπέρι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Αφήνουμε να πάρει μια βράση το μείγμα και στη συνέχεια προσθέτουμε το αλεύρι, ανακατεύοντας καλά με μια ξύλινη κουτάλα μέχρι να σχηματιστεί μια λεία μπάλα. Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τη μουστάρδα και τα αυγά ένα-ένα. Ανακατεύουμε καλά για να συνδυαστούν, προσθέτουμε τα τυριά και ανακατεύουμε ξανά.
3. Χρησιμοποιώντας ένα κουταλάκι του γλυκού, τοποθετούμε κουταλιές από το μείγμα στις λαμαρίνες, αφήνοντας αρκετό χώρο ανάμεσά τους για να ψηθούν και να απλώσουν. Ψήνουμε για περίπου 20 λεπτά.