Κυκλοφόρησε το νέο τεύχος της εφημερίδας μας
Συμβαίνει στο Λουτράκι

ΕΝΑΡΞΗ ΠΑΙΔΙΚΩΝ ΤΜΗΜΑΤΩΝ – 40 ΧΡΟΝΙΑ ΕΜΠΕΙΡΙΑΣ ΣΤΗΝ ΕΚΜΑΘΗΣΗ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΩΝ ΧΟΡΩΝ ΙΒΥΚΟΣ

 

Για παιδιά από 4 ετών~ Έναρξη μαθημάτων: Σάββατο 14/09/2024

🎼 Νέα χορευτική χρονιά 2024-2025 ~ 40χρόνια και συνεχίζουμε!

✔ Τα μαθήματα πραγματοποιούνται κάθε Σάββατο, στην πλήρως ανακαινισμένη αίθουσά μας, Αγίου Ιωάννου 10 & Κολοκοτρώνη, στον πεζόδρομο κάτωθι του Ιερού Ναού Αγίου Ιωάννη, στο Λουτράκι, τις ακόλουθες ώρες:

▪ Παιδικό Α’: Σάββατο 09:00-10:00
▪ Παιδικό Β: Σάββατο 10:00-11:00
▪ Παιδικό Γ: Σάββατο 11:00-12:00
▪ Παιδικό Δ: Σάββατο 12:00-13:00
▪ Εφηβικό Τμήμα: Σάββατο 13:00-14:00

✔ Διδασκαλία:
Μπάκου Μαρία (παιδικά τμήματα)
Μπάκος Δημήτρης (εφηβικό τμήμα)
Dimitris Bakos Bakou Maria

Εγγραφές και πληροφορίες: 6948-825979

ΤΙ ΠΡΟΣΦΕΡΟΥΝ ΟΙ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟΙ ΧΟΡΟΙ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ

✔Το παιδί μπαίνει στο πνεύμα της παράδοσης από μικρή ηλικία και έρχεται σε επαφή με τις αξίες και τις παραδόσεις του τόπου του.
✔Διδάσκουν στο παιδί την περηφάνια, ενώ με την αναβίωση των ηθών, εθίμων και συνηθειών της λαϊκής μας παράδοσης, γίνονται το μέσο που συνδέει το παρελθόν και την ιστορία με τη σύγχρονη κοινωνική πραγματικότητα.
✔Με τον παραδοσιακό χορό το παιδί μαθαίνει να λειτουργεί συλλογικά. Ο κυκλικός χορός που κρατιόμαστε σφιχτά από τα χέρια ενσαρκώνει το συλλογικό πνεύμα. Το παιδί αντιλαμβάνεται ότι ανήκει σε ένα σύνολο με αμοιβαιότητα. Ο ένας στηρίζει τον άλλο και στηρίζεται απ’ αυτόν, λαμβάνει υπόψη του τα βήματα (δηλαδή τα δικαιώματα) του άλλου, αλλά περιμένει να τον υπολογίζουν και οι άλλοι.
✔Με τον παραδοσιακό χορό το παιδί αναπτύσσει μέσα του η αίσθηση της ισότητας και του δικαίου.
✔Η μουσική και ο ρυθμός καλλιεργούν στο παιδί την αντίληψη της αρμονίας και του ωραίου, αλλά και του διδάσκουν την πειθαρχία και στον αυτοέλεγχο.
✔Ο παραδοσιακός χορός δεν ασκεί απλώς το σώμα, αλλά παρέχει σωστή στάση σώματος και παράστημα.
✔Συνεισφέρει σημαντικά στην ψυχοκινητική ανάπτυξη ενός παιδιού, την καλή του ισορροπία, τη σωματική άσκηση, την αισθητική του καλλιέργεια, την κοινωνικοποίησή του, την καλή συνεργασία και το πνεύμα ομαδικότητας που αναπτύσσεται στους κόλπους της ομάδας.
✔Οι παραδοσιακοί ελληνικοί χοροί είναι εξωστρεφείς και δίνουν χαρά στα παιδιά. Επειδή διακρίνονται για την ιδιαίτερη αισθητική, τη ρυθμικότητα, το συντονισμό χεριών και ποδιών, την έκφραση υψηλών ιδανικών, αλλά και την αισιόδοξη διάθεση τους. Γι’ αυτό δίνουν την ευκαιρία στα παιδιά, να εκδηλώσουν τη ζωντάνια τους, να νιώσουν τη χαρά της δημιουργικής έκφρασης, να τραγουδήσουν, να συγκινηθούν, να αποκτήσουν σχέση με την ελληνική μουσική και το τραγούδι.

enloutrakio

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button