Εκπληκτικές οφθαλμαπάτες που δημιουργήθηκαν από την Μητέρα Φύση
Η Μητέρα Φύση είναι ο πιο εκπληκτικός δημιουργός που υπάρχει και τα αριστουργήματα της είναι τόσο μαγευτικά και εντυπωσιακά που πολλές φορές μοιάζουν εξωπραγματικά, σαν εκπληκτικές οφθαλμαπάτες.
Ας δούμε μερικές από αυτές…
Ένας υποθαλάσσιος καταρράκτης
Η συγκεκριμένη οφθαλμαπάτη οφείλεται σε αποθέσεις άμμου κατά μήκος των ακτών του Μαυρίκιου στον Ινδικό Ωκεανό. Το αποτέλεσμα μοιάζει με έναν τεράστιο υποθαλάσσιο καταρράκτη.
Σαν πίνακας ζωγραφικής
Στην πραγματικότητα, δεν πρόκειται για έναν πίνακα ζωγραφικής από κάποιον εξπρεσιονιστή καλλιτέχνη. Στο προσκήνιο βλέπουμε ακακίες 900 ετών που αποτελούν ενθύμιο του νερού που υπήρχε κάποτε εδώ και στο βάθος τους πορτοκαλί αμμόλοφους της Ναμίμπια. Το παιχνίδι του φωτός και των σκιών δημιουργεί μια απίστευτη εικόνα.
Αγριεμένη θάλασσα
Βλέποντας σύννεφα σαν κι αυτά, κάποιος μπορεί να φανταστεί μια αγριεμένη θάλασσα πάνω από το κεφάλι του αντί για τον ουρανό. Τα Undulatus asperatus αποτελούν έναν σπάνιο τύπο σύννεφων που προκαλούν δέος. Όμως μην σας ξεγελάει η απειλητική τους εικόνα, αφού σχεδόν ποτέ δεν συνοδεύονται από ακραία καιρικά φαινόμενα.
Μια λίμνη μαγική
Η Salar de Uyuni (salar είναι η αλυκή στα Ισπανικά) στη Βολιβiα είναι η μεγαλύτερη αλυκή του κόσμου με έκταση 10.582 τετραγωνικά χιλιόμετρα. Πρόκειται για ένα διάσημο αξιοθέατο χάρη στην οφθαλμαπάτη του καθρέφτη που δημιουργείται στην λεία επιφάνεια της. Κατά την διάρκεια των βροχερών περιόδων το αλκαλικό έδαφος της λίμνης μετατρέπεται σε έναν γιγάντιο καθρέφτη, αφού η επιφάνεια της καλύπτεται από μια πολύ λεπτή στρώση κρυστάλλινων νερών, η οποία αντανακλά τον ουρανό και «σβήνει» τελείως τον ορίζοντα δημιουργώντας μια από τις πιο εκπληκτικές οφθαλμαπάτες.
Στην άκρη του γκρεμού
Αυτός ο άνδρας φαίνεται να περπατάει στην άκρη ενός γκρεμού, όμως στην πραγματικότητα πρόκειται για τις όχθες ενός ποταμού που ρέει μέσα στο Glen Canyon, ανάμεσα στην Γιούτα και την Αριζόνα.
Άβυσσος
Βλέπετε δυο αγόρια να βουτούν μέσα στην άβυσσο; Στην πραγματικότητα, πρόκειται για μια φωτογραφία στο Jacob’s Well, το οποίο βρίσκεται στην πολιτεία του Τέξας. Το «Πηγάδι του Ιακώβ» είναι στην ουσία μια καρστική πηγή με διάμετρο στομίου 3,7 μέτρα και κάθετο βάθος 9,1 μέτρα που συνεχίζουν σε μια διαγώνια σειρά από θαλάμους που χωρίζονται από στενά περάσματα, φτάνοντας σε ένα τελικό μέσο βάθος 37 μέτρων. Το νερό είναι τόσο κρυστάλλινο που πηδώντας στο Jacob’s Well είναι σα να βουτάς στο κενό.
Το σχήμα ενός δένδρου
Πρόκειται για την κοίτη ενός ρυακιού ή για ένα δένδρο; Η αλήθεια είναι, τίποτα από τα δυο. Αυτά τα σχέδια που μοιάζουν με δένδρα στην Baja California του Μεξικού σχηματίζονται στην άμμο λόγω της υψηλής έντασης της παλίρροιας στα ρηχά νερά που εμφανίζεται λόγω των ισχυρών ρευμάτων.
Πέτρινα κύματα
Στα σύνορα της Αριζόνας με την Γιούτα, μπορείτε να θαυμάσετε έναν πραγματικά μοναδικό βραχώδη σχηματισμό, ο οποίος πήρε την σημερινή του μορφή μετά από εκατομμύρια χρόνια κατά τα οποία οι αμμόλοφοι μετατράπηκαν σταδιακά σε συμπαγή πετρώματα. Η συνεχής διάβρωση τους από τον αέρα και την βροχή έπαιξε σημαντικό ρόλο στην δημιουργία αυτού του περίεργου σχηματισμού.
Ήλιος φάντασμα
Το συγκεκριμένο φαινόμενο είναι γνωστό ως Παρήλιο και συνήθως προκαλείται από τη διάθλαση του ηλιακού φωτός από μικρούς κρυστάλλους πάγου που υπάρχουν στην ατμόσφαιρα.
Ιστός αράχνης
Αν κοιτάξετε προσεκτικά, θα παρατηρήσετε πως κάθε σταγόνα βροχής απλά κρέμεται από τον ιστό μιας αράχνης.
Ζέβρες με δυο κεφάλια
Η εναλλαγή του άσπρου και μαύρου χρώματος απενεργοποιεί την ικανότητα μας να αναγνωρίζουμε τις άκρες των αντικειμένων, γι’ αυτό και βλέπουμε αυτές τις δικέφαλες ζέβρες.
Ένας ορεινός δρόμος
Κοιτάζοντας αυτή την φωτογραφία για πρώτη φορά, ο θεατής βλέπει έναν δρόμο που διασχίζει την κορυφή μιας οροσειράς. Στην πραγματικότητα όμως πρόκειται για μια φωτογραφία του ποταμού Κολοράντο που δημιουργεί την συγκεκριμένη οφθαλμαπάτη εξαιτίας του χρώματος και των αποχρώσεων του ποταμού.
Ανεμοστρόβιλος φωτιάς
Αυτό που βλέπουμε εδώ δεν είναι η φωτογραφία ενός φλεγόμενου ανεμοστρόβιλου (ο οποίος σε φυσιολογικές συνθήκες δεν υπάρχει καν), αλλά μια φωτογραφία του ποταμού Rio Tinto στην Ισπανία, τα νερά του οποίου είναι γεμάτα απόβλητα από την δραστηριότητα των ορυχείων στην περιοχή. Ως αποτέλεσμα των συγκεκριμένων εργασιών, ο ποταμός έχει γίνει όξινος. Το ανοιχτό κόκκινο χρώμα του νερού προκύπτει από την μεγάλη του περιεκτικότητα σε βαρέα μέταλλα.