Κυκλοφόρησε το νέο τεύχος της εφημερίδας μας
Συμβαίνει στο Λουτράκι

ΕΔΕ για 6 εκπαιδευτικούς του 1ου Δημοτικού Λουτρακίου ;

 

Έρευνα για το ζήτημα της οικονομικής επιβάρυνσης μαθητών σε επιμορφωτική δράση ξεκίνησε η Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση Κορινθίας, με την κλήση σε Ένορκη Διοικητική Εξέταση (ΕΔΕ) έξι εκπαιδευτικών του 1ου Δημοτικού Σχολείου Λουτρακίου. Οι κλήσεις σε απολογία επιδόθηκαν τη Δευτέρα 17 Μαρτίου 2025, στις 14:30.

 

Το θέμα προκάλεσε έντονες αντιδράσεις, καθώς σύμφωνα με δημοσιεύματα, οι μαθητές κλήθηκαν να καταβάλουν 6 ευρώ για να συμμετάσχουν σε δράση φιλαναγνωσίας στο σχολείο τους, ενώ υπήρξαν καταγγελίες ότι όσοι δεν πλήρωσαν αποκλείστηκαν από την εκδήλωση.

 

 

Τι προηγήθηκε

Στις 12 Φεβρουαρίου 2025, πραγματοποιήθηκε στο σχολείο επιμορφωτική δράση φιλαναγνωσίας για μαθητές της Β’ και Γ’ τάξης, υπό την εποπτεία της Συμβούλου Εκπαίδευσης της 1ης Εκπαιδευτικής Περιφέρειας Κορινθίας.

 

Η εκδήλωση οργανώθηκε με εισηγήτρια ιδιώτη συγγραφέα-εικονογράφο παιδικών βιβλίων, όμως το γεγονός ότι ζητήθηκε οικονομική συμμετοχή από τους μαθητές δημιούργησε αντιδράσεις τόσο από γονείς όσο και από εκπαιδευτικούς.

 

Παράπονα και αποκλεισμοί μαθητών

Σύμφωνα με καταγγελίες, όσοι μαθητές δεν κατέβαλαν το ποσό των 6 ευρώ, δεν συμμετείχαν στη δράση και τοποθετήθηκαν σε άλλες τάξεις κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης.

 

Επιπλέον, τέθηκαν ερωτήματα σχετικά με:

 

📌 Τη διαδικασία έγκρισης της δράσης – Φαίνεται πως δεν υπήρξε απόφαση του Συλλόγου Διδασκόντων, όπως προβλέπεται.

📌 Τον τρόπο επιλογής των εισηγητών – Πώς επιλέγονται οι ιδιώτες που πραγματοποιούν δράσεις στα δημόσια σχολεία;

📌 Την οικονομική διαχείριση – Ζητήθηκε ενημέρωση για το εάν εκδόθηκαν παραστατικά για τη συγκέντρωση των χρημάτων.

 

 

Πηγή Σφεντόνα

enloutrakio

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button