Κυκλοφόρησε το νέο τεύχος της εφημερίδας μας
Επικαιρότητα

Εγκληματική οργάνωση έκανε εμπόριο ανθρώπων στην Κορινθία.

 

Συνέχεια είχε απ ό,τι φαίνεται η υπόθεση της σύλληψης του 50χρονου στο Κιάτο που χρησιμοποιούσε αλλοδαπούς ως «σκλάβους» στα χωράφια του, παρακρατώντας τα διαβατήρια τους και χωρίς να τους πληρώνει.

Με νεότερη ανακοίνωση η Αστυνομική Διεύθυνση Κορινθίας ενημέρωσε ότι στις (28.8.2024) το απόγευμα σε τοπική κοινότητα του δήμου Σικυωνιών, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Κορίνθου, συνελήφθη ένας ανήλικος αλλοδαπός.

Όπως προέκυψε ο ανήλικος μαζί με έναν 35χρονο, επίσης αλλοδαπό, ενεργώντας είχαν συστήσει εγκληματική ομάδα, όπου εκμεταλλευόμενοι την ευάλωτη θέση αλλοδαπών πολιτών και με την παροχή απατηλών υποσχέσεων για καλές συνθήκες εργασίας και ικανοποιητικές χρηματικές απολαβές, αποσπούσαν την συναίνεση τους, προκειμένου να ταξιδέψουν στη χώρα μας και να εργαστούν, ενώ στην συνέχεια με την χρήση σωματικής και ψυχολογικής βίας, κρατούσαν παράνομα τα θύματα με σκοπό την εργασιακή τους εκμετάλλευση.

Τελικά, εντοπίστηκαν ακόμη δεκατέσσερις αλλοδαποί, ηλικίας από 21 έως 43 ετών, οι οποίοι κρατούνταν παρά την θέλησή τους με σκοπό την εργασιακή τους εκμετάλλευση. Οι εν λόγω αλλοδαποί αιτήθηκαν και θα τους παρασχεθεί αρωγή και προστασία, ως θύματα εμπορίας ανθρώπων, μέχρι να επαναπατρισθούν ασφαλώς στη χώρα τους…».

 

Πηγή Σφεντόνα

enloutrakio

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button