Κυκλοφόρησε το νέο τεύχος της εφημερίδας μας
Ενδιαφέροντα

Είναι ο βράχος αυτός στον Άρη μια κεφαλή του θεού Απόλλωνα; [φωτό, βίντεο]

Υπήρξε ζωή στον Άρη; Υπήρξαν νοήμονα όντα στον Άρη; Υπήρξε πολιτισμός στον Άρη; Μπορεί αυτός ο πολιτισμός να είχε κάποια σχέση με κάποιον από τους πολιτισμούς που αναπτύχθηκαν και στην Γη; Πολλά παράδοξα ευρήματα στον Άρη δεν σταματούν να υποδηλώνουν ή ακόμα και να υποδεικνύουν πως όλα αυτά συνέβησαν.

Σε ένα τοπίο στον κόκκινο πλανήτη, από φωτογραφία της NASA και το Curiosity Rover, στα τέλη Απριλίου του 2015, ξεχωρίζει ένας βράχος, ανάμεσα σε άλλους. Είναι ολοφάνερο ότι παρατηρούμε ένα κεφάλι, καθώς διακρίνουμε πολύ χαρακτηριστικά τα μάτια, την μύτη και το στόμα.

apollo on mars

 

Θα μπορούσε να είναι παρειδωλία; Δηλαδή να βλέπουμε κάτι που μοιάζει και θυμίζει κεφάλι. Δηλαδή μία οφθαλμαπάτη, ένα παιχνίδι του φωτός και των σκιών.

Όμως, σύμφωνα με την ανάλυση που ακολουθεί στο video, πιθανότατα δεν πρόκειται για παρειδωλία, αλλά για ανθρώπινο κεφάλι, το οποίο επιπλέον έχει τεράστιες ομοιότητες με ανάλογες κεφαλές του θεού Απόλλωνα, όπως τον έχουμε συνηθίσει σε γλυπτά αρχαίων Ελλήνων καλλιτεχνών.

Πραγματικά, είναι δύσκολο να υποστηρίξουμε την μία ή την άλλη πλευρά. Ωστόσο, θα πρέπει να έχουμε υπόψη μας τα διάφορα ευρήματα στον Άρη που οδηγούν σε συμπέρασμα ύπαρξης πολιτισμού στον Άρη κάποτε, όπως το λεγόμενο MarsHenge, ενδείξεις θεμελίων ή γεφυρών, το μυστήριο των κομμένων βουνοκορφών, μα και πάρα πολλά ακόμα.
Την πρόσφατη ανακοίνωση της NASA για τρεχούμενο νερό στον Άρη και άρα πιθανότητες ζωής, έστω και μικροβιακής.
Και πάνω από όλα, τις μετρήσεις του curiosity που σύμφωνα με εκτιμήσεις επιστημόνων της NASA, παραπέμπουν σε πολιτισμό που καταστράφηκε από πυρηνικό πόλεμο.
Κατά την γνώμη μας, όλα αυτά και πολλά περισσότερα, δεν μπορεί να είναι συμπτώσεις…
Αν αυτός ο βράχος που βλέπουμε αποτελεί πράγματι την φθαρμένη κεφαλή του Απόλλωνα, μήπως σημαίνει πως υπήρχε άμεση σχέση Ελλήνων και κατοίκων του Άρη;
Δείτε και το video:
Πηγή: Σπύρος Μακρής
enloutrakio

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button