Κυκλοφόρησε το νέο τεύχος της εφημερίδας μας
Επικαιρότητα

Διεθνής η κατακραυγή για την περιβαλλοντική καταστροφή στον Παγασητικό

 

Τον γύρο του κόσμου κάνουν φωτογραφίες από το λιμάνι του Βόλου με τα δεκάδες νεκρά ψάρια να επιπλέουν στο νερό. Διεθνή μέσα μαζικής ενημέρωσης δημοσιεύουν εικόνες με το αποκρουστικό θέαμα στο κέντρο της πόλης τις οποίες συνοδεύουν με κείμενα στα οποία εξηγούν το φαινόμενο και μεταφέρουν την αγανάκτηση των κατοίκων.

Συγκεκριμένα, ο Guardian σε σχετικό δημοσίευμα με τίτλο «Τουριστικό λιμάνι της Ελλάδας πλημμυρίζει με εκατοντάδες χιλιάδες νεκρά ψάρια» μιλά για την την αγωνία των επιχειρηματιών εστίασης της περιοχής.

 

«Χιλιάδες νεκρά ψάρια καλύπτουν λιμάνι στην Ελλάδα» είναι ο τίτλος ενός βίντεο στον ιστότοπο του BBC, ενώ και το βρετανικό Channel 4 κάλυψε το σπάνιο φαινόμενο που προκλήθηκε από τις εκτεταμένες πλημμύρες στη χώρα μας.

 

Παράλληλα, το  Γαλλικό Πρακτορείο, δημοσίευσε φωτογραφίες από το λιμάνι του Βόλου και αναφέρθηκε στον «αγώνα δρόμου» των Αρχών για να επιλύσουν το πρόβλημα.

«Ελληνικό λιμάνι αντιμετωπίζει πλημμύρα νεκρών ψαριών. Μόνο σε μία ημέρα, οι Αρχές απομάκρυναν 57 τόνους νεκρών ψαριών που ξεβράστηκαν σε παραλίες κοντά στον Βόλο. Η προσπάθεια καθαρισμού αναμένεται να διαρκέσει ημέρες», σημειώνει χαρακτηριστικά.

 

Με το φαινόμενο των νεκρών ψαριών ασχολήθηκαν επίσης το Reuters, η Independent, η Deutsche Welle και η Il Messagero, που κάνει λόγο για «οικολογική κατατροφή».

«Αυτό το λιμάνι στην Ελλάδα παλεύει με μια κουβέρτα από νεκρά ψάρια. Οι ντόπιοι ανησυχούν ότι τα ψάρια θα καταστρέψουν τα οικοσυστήματα και θα βλάψουν τις επιχειρήσεις», γράφει η Deutsche Welle.

 

 

enloutrakio

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button