Κυκλοφόρησε το νέο τεύχος της εφημερίδας μας
Συμβαίνει στο Λουτράκι

Δεν εγκρίθηκε από τον ΟΣΕ η προμελέτη για το κοινό μέτωπο Λουτρακίου- Κορίνθου

Δείτε τις δηλώσεις του δημάρχου Κορινθίων

Ο δήμαρχος Κορινθίων, Νίκος Σταυρέλης, στη συνέντευξη τύπου του δίμηνου απολογισμού του, αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, στο γεγονός ότι οι προμελέτες για την ανάπλαση του παραλιακού μετώπου, ειδικά για το κομμάτι της Κορίνθου που αναφέρεται στην παλαιά σιδηροδρομική γραμμή, δεν έγιναν σύμφωνα με τις προδιαγραφές του ΟΣΕ.

Η αποκάλυψη αυτή ήταν σοκαριστική, καθώς οι προμελέτες είχαν κόστος 300.000€ και όπως ανέφερε ο κ. Σταυρέλης, οι μελετητές αρνήθηκαν να εκπονήσουν νέες μελέτες σύμφωνα με τις προδιαγραφές του ΟΣΕ. Απλώς ανέφεραν ότι θα βοηθήσουν τον ανάδοχο του έργου να ανασυντάξει νέες μελέτες, ο οποίος, σύμφωνα με τον δήμαρχο, αποδέχθηκε και θα προσπαθήσει να προλάβει τις ημερομηνίες παράδοσης που ορίζει το Ταμείο Ανάκαμψης.

Υπενθυμίζεται ότι το έργο έχει προϋπολογισμό 12 εκατομμυρίων ευρώ και υπολογίζεται να ξεκινήσει (αν ξεκινήσει) τον Οκτώβριο του 2024, με ημερομηνία παράδοσης να είναι ο 31 Δεκεμβρίου 2025, ή ίσως όχι.

Τέλος, ο Νίκος Σταυρέλης επισήμανε ότι η κύρια ευθύνη δεν ανήκει στους δύο δήμους αλλά στους μελετητές της προμελέτης, καθώς και στους ιθύνοντες του ΟΣΕ, οι οποίοι “θέλουν” σχεδόν όλες τις παλαιές γραμμές (2,10μ δεξιά και αριστερά από το κέντρο της σιδηροδρομικής γραμμής) να είναι έτοιμες για επαναλειτουργία, π.χ. σε περίπτωση πολέμου.

enloutrakio

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button