Κυκλοφόρησε το νέο τεύχος της εφημερίδας μας
Ενδιαφέροντα

Δείτε πόσο θεαματική φαίνεται από το Διάστημα μια εκτόξευση πυραύλου από τη Γη

Συνήθως βλέπουμε πώς είναι μια εκτόξευση πυραύλου από το επίπεδο του εδάφους. Αλλά, τώρα, μια εταιρεία δορυφόρων που ονομάζεται Planet Labs, μας δίνει μια νέα προοπτική

H εταιρεία χρησιμοποίησε έναν δορυφόρο της για να καταγράψει εικόνες από έναν από τους πυραύλους της την ώρα που εκτοξευόταν από τη Γη.

Η εταιρεία αναφέρει ότι «ενώθηκαν μαζί χιλιάδες εικόνες για να δημιουργήσουν αυτό το animation από την εκτόξευση του Flock 2k».

Και η ανακοίνωση συνεχίζει: «O σχηματισμός δορυφόρων Dove, καταγράφει εικόνες από τη Γη κάτι που σημαίνει ότι στοχεύουμε την κάμερα του κάθε Dove ευθεία κάτω, απεικονίζοντας ότι βρίσκεται ακριβώς από κάτω καθώς η Γη περιστρέφεται. Στις ώρες που προηγήθηκαν της πρόσφατης εκτόξευσής του Soyuz, εντοπίσαμε ένα Dove που ήταν αρκετά κοντά στο Κοσμοδρόμιο του Μπαϊκονούρ στο Καζακστάν  και θα μπορούσε να φωτογραφήσει την εκτόξευση του πυραύλου που μετέφερε το νέο σμήνος των δορυφόρων μας. Μόλις αποφασίσαμε ότι ήταν δυνατό, η ομάδα ελέγχου θέσης συνεργάστηκε με την επιχείρηση αποστολής για να στοχεύσει η κάμερα του δορυφόρου Dove κατ ευθείαν στην πλατφόρμα εκτόξευσης του πυραύλου. Και, για να μιλήσουμε ειλικρινά, τα αποτελέσματα είναι πολύ καλά».

Εδώ βλέπετε τον ίδιο πύραυλο, αλλά από μια πιο κλασική γωνία:

enloutrakio

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button