Κυκλοφόρησε το νέο τεύχος της εφημερίδας μας
Επικαιρότητα

Για τέταρτη φορά δικάζεται ο Κορκονέας για τη δολοφονία του Γρηγορόπουλου

 

Για τέταρτη φορά θα δικαστεί ο πρώην ειδικός φρουρός  Ε. Κορκονέας  για την υπόθεση της δολοφονίας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, την 6η Δεκεμβρίου 2008.

Η εξέλιξη αυτή προκύπτει διότι αναιρέθηκε από τον Άρειο Πάγο η απόφαση του Μικτού Ορκωτού Εφετείου της Λαμίας, ως προς το σκέλος της αναγνώρισης του ελαφρυντικού του σύννομου βίου κάτι που είχε σαν αποτέλεσμα να σπάσουν τα ισόβια, ποινή η οποία είχε επιβληθεί σε πρώτο βαθμό από το Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Άμφισσας.

 

Ο Άρειος Πάγος έκανε δεκτή και τη δεύτερη αναίρεση κατά της εφετειακής απόφασης ως προς το ζήτημα της αναγνώρισης του ελαφρυντικού του σύννομου βίου στον Επαμεινώνδα Κορκονέα.

Κατά συνέπεια θα οδηγηθεί εκ νέου, για τέταρτη φορά, ο πρώην ειδικός φρουρός ενώπιον των δικαστηρίων, τα οποία καλούνται να αποφανθούν για την αναγνώριση ή μη του ελαφρυντικού στο πρόσωπό του.

Κωνσταντοπούλου: Χαιρετίζουμε την αναίρεση της απόφασης που αναγνώριζε ελαφρυντικά στον Κορκονέα

«Αναιρέθηκε για δεύτερη φορά η απόφαση αναγνώρισης ελαφρυντικού στον Επαμεινώνδα Κορκονέα, τον δολοφόνο του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, πράγμα που σημαίνει ότι για δεύτερη φορά αναβιώνει η ποινή ισόβιας κάθειρξης που του έχει επιβληθεί και εξαφανίζεται από το νομικό στερέωμα η αναγνώριση ελαφρυντικού που οδήγησε στην σκανδαλώδη αποφυλάκισή του» ανέφερε νωρίτερα η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας, Ζωή Κωνσταντοπούλου, με παρέμβαση της κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής στην Ολομέλεια.

Η κυρία Κωνσταντοπούλου είπε ότι αυτή «είναι μια εξαιρετικά σοβαρή εξέλιξη σε σχέση με μια συνολική αποτίμηση και αξιολόγηση του πως ενεργεί η δικαστική εξουσία στην χώρα μας».

Η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας που είναι μαζί με τον πατέρα της, Νίκο συνήγοροι της οικογένειας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου ανέφερε ότι όλα αυτά τα δέκα χρόνια «η διαδικασία έχει χαρακτηριστεί από παρεμβάσεις μηχανισμών εξουσίας προκειμένου κάθε φορά να διευκολύνονται και να πέφτουν στα μαλακά οι δύο εμπλεκόμενοι κατηγορούμενοι». Υπογράμμισε ότι «η Δικαιοσύνη και η απόδοση Δικαίου είναι υπόθεση αγωνιστικής διεκδίκησης όπως είναι υπόθεση αντίστασης στους σκοτεινούς μηχανισμούς της εξουσίας και της παραεξουσίας, του Κράτους και του παρακράτους, που σε αυτή την υπόθεση ήθελαν την ατιμωρησία».

Η κ. Κωνσταντοπούλου είπε ότι από το 2019, η ίδια και ο Νίκος Κωνσταντόπουλος «καταγγείλαμε τους μηχανισμούς εκείνους μέσα στο δικαστικό σύστημα που οδήγησαν στην πρώτη σκανδαλώδη αναγνώριση ελαφρυντικού και αποφυλάκιση του Κορκονέα και τότε πολλοί αντέδρασαν αλλά υπήρξε η ενεργοποίηση – με δικές μας ενέργειες και την κοινωνία παλλόμενη – του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου που έκανε αναίρεση». Όμως, πρόσθεσε η κυρία Κωνσταντοπούλου «κινήθηκαν ξανά οι σκοτεινοί μηχανισμοί της παραεξουσίας και του παρακράτους και για δεύτερη φορά το 2022, αναγνωρίσθηκε ελαφρυντικό και αποφυλακίστηκε, μετά από ελάχιστη φυλάκιση, ο Κορκονέας. Και όταν καταγγείλαμε και πάλι αυτούς του μηχανισμούς, βρήκαμε απέναντί μας εκτός από τα παράκεντρα της εξουσίας και την Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων».

Η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας ανέφερε ότι οι αποφάσεις αυτές δεν μας λύγισαν «η μητέρα του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου δεν κάμφθηκε. Δεν υπαναχωρήσαμε στην διεκδίκηση της Δικαιοσύνης και σήμερα είμαστε για μια άλλη φορά δικαιωμένοι και για μια ακόμα φορά είναι έκθετες εκείνες οι εξουσίες που θάλπουν και υποθάλπουν ακόμα και αστυνομικούς -δολοφόνους παιδιών».

Η κυρία Κωνσταντοπούλου, μεταξύ άλλων είπε ότι «όσοι αντιδρούν γιατί κρίνονται οι δικαστές και οι δικαστικές αποφάσεις, θα πρέπει να θυμούνται ότι η Δικαιοσύνη απονέμεται και λειτουργεί στο όνομα του Ελληνικού Λαού, στο όνομα των Πολιτών, στο όνομα της κυρίαρχης κοινωνίας»

Η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας μίλησε «για μια απόφαση προσωπικής δικαίωσης καθώς χρειάστηκε μεγάλη προσπάθεια και επιμονή», τονίζοντας ότι «έχει έρθει το τέλος της υποκρισίας και θα παλέψουμε για να έρθει το τέλος της ατιμωρησίας, να χτίσουμε τις άμυνες εκείνες που θα αποκλείσουν στο μέλλον ένας αστυνομικός να σηκώνει το όπλο και να πυροβολεί δύο φορές προς ένα 15χρονο παιδί και ένας «επίλεκτος» των εξουσιών σας εισαγγελέας να έρχεται και να λέει ότι “το να πυροβολείς σε ευθεία βολή εναντίον ενός 15χρονου είναι δολοφονία με ενδεχόμενο δόλο!”. Εμείς, παλέψαμε και κερδίσαμε αυτή τη μάχη του αυτονόητου, ότι η δολοφονία είναι δολοφονία και όχι με ενδεχόμενο δόλο».

Η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας, ανέφερε ότι με τον ίδιο τρόπο θα παλέψουμε και για την απόδοση δικαιοσύνης και στο έγκλημα των Τεμπών με την απονομή ευθυνών.

 

 

Πηγή Ζούγκλα

enloutrakio

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button