Κυκλοφόρησε το νέο τεύχος της εφημερίδας μας
Επικαιρότητα

Για επίθεση με αέριο χλωρίου κατηγορούν τη Δαμασκό Σύροι αντάρτες

Η Συριακή κυβέρνηση απέρριψε και έκθεση του Διεθνούς Οργανισμού για την Απαγόρευση των Χημικών Όπλων syria.thumbnail

Για επίθεση με αέριο χλωρίου κατηγορούν τη Δαμασκό Σύροι αντάρτες
προσθήκη στα αγαπημένα
Χρήση αερίου χλωρίου καταλογίζει οργάνωση Σύρων ανταρτών στον συριακό στρατό, σε επίθεση εναντίον της χθες Σάββατο στη διάρκεια συγκρούσεων ανατολικά της Δαμασκού, κάτι που ο στρατός αμέσως διέψευσε.

Η οργάνωση Φαϊλάκ αλ Ράχμαν ανακοίνωσε ότι περισσότεροι από 30 άνθρωποι έπαθαν ασφυξία έπειτα από επίθεση στην Αΐν Τάρμα. που βρίσκεται στην ανατολική Γούτα, την οποία οι κυβερνητικές δυνάμεις προσπαθούν να ανακαταλάβουν από τους αντάρτες.

Σε ανακοίνωση που μεταδόθηκε από τα συριακά κρατικά μέσα ενημέρωσης. πηγή του συριακού στρατού αναφέρει ότι η διοίκηση διαψεύδει κατηγορηματικά τους ισχυρισμούς αυτούς. «(Ο στρατός) δεν έχει χρησιμοποιήσει χημικά όπλα στο παρελθόν και δεν πρόκειται να τα χρησιμοποιήσει ποτέ» τονίζεται στην ανακοίνωση, όπως μεταδίδει το ΑΜΠΕ.

Η συριακή κυβέρνηση απέρριψε χθες έκθεση του Διεθνούς Οργανισμού για την Απαγόρευση των Χημικών Όπλων (ΟΑΧΟ), σύμφωνα με τον οποίο το αέριο σαρίν χρησιμοποιήθηκε σε επίθεση τον Απρίλιο στη Χαν Σεϊχούν, χαρακτηρίζοντάς την «αναξιόπιστη».

Δυτικές κυβερνήσεις, ανάμεσά τους και οι ΗΠΑ, έχουν κατηγορήσει τη συριακή κυβέρνηση για επίθεση με χημικά όπλα στην πόλη Χαν Σεϊχούν στις 4 Απριλίου, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν δεκάδες άμαχοι, μεταξύ αυτών και παιδιά. Η Δαμασκός αρνείται ότι χρησιμοποίησε χημικά όπλα.

Οι ΗΠΑ απάντησαν στην επίθεση αυτή εκτοξεύοντας πυραύλους Τόμαχοκ εναντίον αεροπορικής βάσης του συριακού στρατού, της αλ Σαϊράτ.

Την Παρασκευή εμπειρογνώμονες του ΟΑΧΟ σε έκθεσή τους επιβεβαίωσαν ότι στην επίθεση χρησιμοποιήθηκε αέριο σαρίν.

Σε ανακοίνωσή του το συριακό υπουργείο Εξωτερικών επεσήμανε ότι η ομάδα εμπειρογνωμόνων του ΟΑΧΟ βασίστηκε «σε μαρτυρίες τρομοκρατών στην Τουρκία

enloutrakio

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button