Κυκλοφόρησε το νέο τεύχος της εφημερίδας μας
Ενδιαφέροντα

Βαρκελώνη: μια πολύχρωμη ζωντανή πόλη (εικόνες)

Θέλετε να θαυμάστε τέχνη και αρχιτεκτονική, να γνωρίσετε μια προχωρημένη κουλτούρα, να γευτείτε γαστρονομικούς θησαυρούς; Η Βαρκελώνη είναι πάντα νέα, ωραία και τα έχει όλα. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε που αυτή τη στιγμή είναι ένας από τους πιο δημοφιλείς προορισμούς στην Ευρώπη.

Η Βαρκελώνη είναι κατ’ αρχάς μια πόλη που με την πρώτη ματιά σε εντυπωσιάζει με την εκπληκτική ποικιλία που διακρίνει την αρχιτεκτονική της. Από τα μεσαιωνικά κτίρια της συνοικίας Barrio Gotico στο κέντρο της Πόλης και το μοντερνισμό του Antonio Gaudi, μέχρι τα υπερ-ντιζαϊνάτα κτίρια της Μπαρτσελονέτα, η Βαρκελώνη έχει σίγουρα κάτι πολύ αξιόλογο να δείξει.

Όταν το σκηνικό της πόλης συμπληρώνεται από μοναδικά έργα τέχνης των Roy Lichtenstein και Claes Oldenburg να κοσμούν δρόμους της, υπέροχα μουσικά φεστιβάλ, συγκλονιστικά ξενοδοχεία, εκπληκτικά εστιατόρια αλλά και πολλά πολιτιστικά και αθλητικά events, είναι εύλογο γιατί η Βαρκελώνη κρατάει τα σκήπτρα στις προτιμήσεις των ταξιδιωτών.

Γοτθική Συνοικία

Μπαρτσελονέτα

Το λιμάνι της πόλης, Port Vell

Hot spots

Η Μπαρτσελονέτα, η παραλία της Βαρκελώνης, κατά μήκος της οποίας θα δείτε πολλά ξενοδοχεία, εστιατόρια και καφέ. Η «περατζάδα» στην Μπαρτσελονέτα είναι must για κάθε επισκέπτη της πόλης.
H περιοχή El Born, η οποία είναι γεμάτη από μοδάτες μπουτίκ, καφέ και μπαράκια ιδανική για shopping και χάζι.
Η La Rambla, ο περίφημος πεζόδρομος που ξεκινά από την Placa Catalunya και καταλήγει στο Παλιό Λιμάνι, είναι το πιο τουριστικό σημείο της πόλης. Εκεί θα απολαύσετε υπαίθριες παραστάσεις, χορευτές τανγκό και κλακέτας και διάφορα συγκροτήματα που στόχο έχουν να διασκεδάζουν τους περαστικούς. Στα υπαίθρια μαγαζάκια κατά μήκος του δρόμου θα αγοράσετε και τα σουβενίρ σας. Προσοχή μόνο με τις τσάντες και τα προσωπικά σας αντικείμενα. Οι κλοπές εδώ είναι συχνό φαινόμενο.
Η Barrio Gotico, η γοτθική συνοικία, βρίσκεται στο κέντρο της παλιάς πόλης της Βαρκελώνης. Περπατήστε στα στενά δρομάκια της τα οποία μοιάζουν με λαβύρινθο και φιλοξενούν πολλά μαγαζάκια με αντίκες, εστιατόρια και μπαρ.
H La Boqueria είναι μια από τις καλύτερες αγορές τροφίμων στον κόσμο, ο παράδεισος κάθε λάτρη του καλού φαγητού! Βρίσκεται στη μέση περίπου της La Rambla και στα 6.000τ.μ. της θα βρείτε κάθε είδους λιχουδιά: φρούτα, λαχανικά, όστρακα, αλλαντικά, παστό μπακαλιάρο (η Βαρκελώνη φημίζεται γι’ αυτόν), άλλα και παστά ψάρια, την περίφημη bottarga (κάτι σαν το δικό μας αυγοτάραχο αλλά από αυγά τόνου), διάφορους τύπους χαμόν, λουκάνικα και ότι άλλο μπορείτε να φανταστείτε. Και να μη θέλετε να ψωνίσετε κάτι (όταν γυρίσετε πίσω σπίτι σας με 1-2 πακέτα χαμόν και μια bottarga για να τρίψετε πάνω από το ριζότο ή τα μακαρόνια σας θα μας θυμηθείτε!) το χάζι στην αγορά είναι το κάτι άλλο.

La Pedrera

Casa Batlló

Torre Agbar

Parc Guell

Αποτέλεσμα εικόνας για sagrada familia inside

Αποτέλεσμα εικόνας για sagrada familia inside

Sagrada Familia

Το Camp Nou, το γήπεδο του FC Barcelona, είναι ένα από τα top αξιοθέατα της πόλης και η ξενάγηση σ’ αυτό αλλά και στο μουσείο του συλλόγου, αποτελούν επιλογή για τους περισσότερους επισκέπτες της Βαρκελώνης. Πληροφορίες για τα tour, κόστος, και ώρες που μπορείτε να τα πραγματοποιήσετε, θα βρείτε εδώ.

Must see

Από τις επικές δημιουργίες του Γκαουντί, μέχρι τα μουσεία και τα πάρκα, η Βαρκελώνη είναι η πόλη που ακολουθεί με τρελούς ρυθμούς όλες τις σύγχρονες τάσεις τόσο στην αρχιτεκτονική και το design, όσο και στην τέχνη.

Αποτέλεσμα εικόνας για βαρκελωνη αξιοθεατα εικονες

Αξιοθέατα

Προμηθευτείτε την Barcelona Card, την κάρτα που εξασφαλίζει δωρεάν πρόσβαση στα μέσα μαζικής μεταφοράς της πόλης και εκπτώσεις σε σημαντικά αξιοθέατα, και φροντίστε να δείτε οπωσδήποτε:
Τις αρχιτεκτονικές κατασκευές του Γκαουντί, εξαιρετικά δείγματα της καταλανικής Art Nouveau, που μοιάζουν με σύγχρονα γλυπτά και εξακολουθούν να εντυπωσιάζουν κάθε επισκέπτη.
Την εκκλησία Sagrada Familia και την περίφημη Casa Mila ή La Pedrera (στην Passeig de Gracia της hip γειτονιάς του Eixample) που σίγουρα δε χρειάζονται ιδιαίτερες συστάσεις. Όπως, επίσης, και η εκκεντρική Casa Batlló με τα χρωματιστά μωσαϊκά, ένα από τα πιο ιδιαίτερα κτίρια στην Ευρώπη.

Diagonal Mar

Αποτέλεσμα εικόνας για Santa Maria de Montserrat

Αποτέλεσμα εικόνας για Santa Maria de Montserrat

Αποτέλεσμα εικόνας για Santa Maria de Montserrat

Santa Maria de Montserrat

Το Parc Guell, το ψυχεδελικό πάρκο που σχεδίασε ο Γκαουντί στα δυτικά της πόλης.
Το λόφο του Montjuic, με τα περισσότερα μουσεία να βρίσκονται εκεί, και τη συνοικία Poblenou κοντά στο Ολυμπιακό Λιμάνι.
Την πλατεία Placa de Sant Felip Neri, μία από τις πιο ρομαντικές πλατείες της γοτθικής συνοικίας, καθώς και το γοτθικού ρυθμού ναό Santa Maria del Mar.
Το Torre Agbar, ένα σύγχρονο πύργο του πρωτοπόρου Γάλλου αρχιτέκτονα Ζαν Νουβέλ που βρίσκεται στην Avinguda Diagonal, κοντά στην Placa de les Glories Catalanes.
• Το Μαύρο Γάτο, ένα άγαλμα του Botero στην ανερχόμενη και εναλλακτική γειτονιά El Raval.
• Το δημαρχείο (στα ισπανικά Ajuntament) βρίσκεται στην Placa de Sant Jaume και έχει δεχτεί πολλές αρχιτεκτονικές παρεμβάσεις από τον 14ο αιώνα έως σήμερα.
• Το άγαλμα του Κολόμβου στο Παλιό Λιμάνι σίγουρα δε θα σας περάσει απαρατήρητο, αφού έχει ύψος 76 μέτρα.

Αποτέλεσμα εικόνας για βαρκελωνη άγαλμα του Κολόμβου

Αποτέλεσμα εικόνας για βαρκελωνη άγαλμα του Κολόμβου

Αποτέλεσμα εικόνας για βαρκελωνη αξιοθεατα εικονες

enloutrakio

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button