Κυκλοφόρησε το νέο τεύχος της εφημερίδας μας
Συμβαίνει στο Λουτράκι

Αφιέρωμα στον καταξιωμένο πιανίστα Σταύρο Δρίτσα από το Λουτράκι

 

Ο Σταύρος Δρίτσας είναι ένας από τους πλέον αναγνωρισμένους και ταλαντούχους πιανίστες της Ελλάδας, με καταγωγή από το πανέμορφο Λουτράκι. Η πορεία του στη μουσική σκηνή αποτελεί παράδειγμα αφοσίωσης, ταλέντου και σκληρής δουλειάς, καθιστώντας τον έναν σημαντικό εκπρόσωπο της ελληνικής μουσικής παράδοσης.

Οι Αρχές και η Εκπαίδευση

Ο Σταύρος Δρίτσας γεννήθηκε το 1996 και μεγάλωσε στο Λουτράκι, όπου από μικρή ηλικία έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τη μουσική ξεκινώντας τα πρώτα του μουσικά βήματα στην δημοτική φιλαρμονική του Λουτρακίου. Οι γονείς του, αναγνωρίζοντας το ταλέντο του, τον ενθάρρυναν να ασχοληθεί με το πιάνο, και έτσι ξεκίνησε τα πρώτα του μαθήματα στο ωδείο του Λουτρακίου. Έτσι ο Σταύρος πήρε τα πρώτα μαθήματα πιάνου σε ηλικία 12 ετών, και στα 15 έκανε το ντεμπούτο του με τη ορχήστρα Sinfonietta Αθηνών υπό τη διεύθυνση του Γιώργου Αραβίδη.

Η Καριέρα και οι Επιτυχίες

Η καριέρα του Δρίτσα από το 2011 κι έπειτα αφού έχει βραβευθεί στους σημαντικότερους Πανελλήνιους Διαγωνισμούς Πιάνου, και οι σπουδές του έχουν λάβει εκτίμησης και στήριξης από το Διεθνές Μουσικό Σωματείο Gina Bachauer στην Ελλάδα, από το Guildhall School of Music and Drama και το Henry Wood Trust στο Λονδίνο.

Η αυξανόμενη συναυλιακή δραστηριότητα του περιλαμβάνει ρεσιτάλ στο Μουσείο Scriabin και το Μουσικό Σχολείο Tchaikovsky στη Μόσχα, στο Montressor Tower της Βερόνα και το Palazzo Marin της Βενετίας, Villa Riese στην Κολωνία προσκεκλημένος από τη “Beethoven Academy”, στο Ωδείο Rachmaninoff στο Παρίσι,στο Milton Court Concert Hall και St James’s Piccadillyτου Λονδίνου, στο Παλάτι των Ιπποτών της Αμβέρσας, και στις πιο σημαντικές αίθουσες της Αθήνας. Πέρα από τη Sinfonietta Αθηνών, έχει συμπράξει με την Αθηναϊκή Συμφωνική Ορχήστρα Νέων υπό τον Παύλο Σεργίου.

Ο Σταύρος ηχογράφησε για πρώτη φορά σε ηλικία 16 ετών για το Τρίτο Πρόγραμμα της Ελληνικής Ραδιοφωνίας, κι έκτοτε έχει ηχογραφήσει έργα Bach, Beethoven και Chopin για το σταθμό. Τον περασμένο Νοέμβριο ηχογράφησε για πρώτη φορά έργα Schubert για το BBC Radio 3 για ένα προγραμμα μουσικής και λόγου σε συνεργασία με τον Βρετανό ηθοποιό Martin Jarvis. Από το 2017 είναι μέλος της επιτροπής του Πανελλήνιου Διαγωνισμού Πιάνου της Χ.Ο.Ν., καθώς και μέλος του διοικητικού συμβουλίου.

Η Μουσική και η Έμπνευση

Η μουσική του Σταύρου Δρίτσα χαρακτηρίζεται από βαθύ συναίσθημα και τεχνική ακρίβεια. Οι ερμηνείες του σε έργα των κλασικών συνθετών όπως ο Μπετόβεν, ο Σοπέν και ο Ραχμάνινοφ έχουν αποσπάσει διθυραμβικές κριτικές από το κοινό και τους ειδικούς και δεν είναι λίγοι δε αυτοί που τον χαρακτηρίζουν σαν έναν νέο θρύλο στην κλασική μουσική.

Ο Σταύρος Δρίτσας αποτελεί ζωντανό παράδειγμα της δύναμης του ταλέντου και της αφοσίωσης. Η συμβολή του στη μουσική σκηνή και η συνεχής προσπάθειά του να προάγει την τέχνη και την εκπαίδευση, τον καθιστούν μια εξαιρετική προσωπικότητα. Είμαστε περήφανοι που ένας τόσο χαρισματικός καλλιτέχνης προέρχεται από το Λουτράκι και ανυπομονούμε να δούμε τις μελλοντικές του δημιουργίες και επιτυχίες.

Βίντεο απο την μοναδική μουσική βραδιά στο Λουτράκι με την συμφωνική ορχήστρα του Δήμου Αθηναίων και σολίστ τον Λουτρακιώτη Σταύρο Δρίτσα

enloutrakio

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button