Κυκλοφόρησε το νέο τεύχος της εφημερίδας μας
Ενδιαφέροντα

Ατομικά πατατοστριφτάρια

Συστατικά

 

  • 1 πακέτο φύλλο κρούστας
  • πουρές πατάτας
  • 2 πιπεριές χρωματιστές κομμένες σε μικρά ζάρια
  • 2 πράσα (μόνο το λευκό μέρος) κομμένα σε ροδέλες
  • 2 κύβους ζωμό κοτόπουλο
  • 200 γρ.τυρί τριμμένο
  • 100 γρ. μπέικον κομμένο σε τετράγωνα πλευράς 0,5 εκ.
  • ελαιόλαδο
  • πιπέρι
  • αλάτι
    Μέθοδος Εκτέλεσης

    Νόστιμες και σχετικά γρήγορες πίτες!

    • Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς.
    • Φτιάχνουμε τον πουρέ πατάτας.
    • Σε ένα βαθύ τηγάνι ή σε κατσαρόλα σοτάρουμε σε μέτρια φωτιά το μπέικον. Σοτάρουμε αρκετά μέχρι να γίνει τραγανό το μπέικον. Αφαιρούμε από τη φωτιά και κρατάμε μέχρι να το χρειαστούμε πάνω σε λίγο χαρτί κουζίνας για να απορροφήσει τα επιπλέον λίπη.
    • Στο ίδιο τηγάνι και χωρίς να το καθαρίσουμε σοτάρουμε τις πιπεριές και το πράσο μέχρι να μαλακώσουν αρκετά τα λαχανικά.
    • Όταν είναι έτοιμα τα ρίχνουμε μέσα στην κατσαρόλα με τον πουρέ πατάτας, προσθέτουμε και το μπέικον και ανακατεύουμε καλά μέχρι να γίνει απαλό και βελούδινο το μείγμα μας.
    • Τέλος προσθέτουμε το τυρί και πιπέρι ανάλογα με τα γούστα μας και τα ανακατεύουμε και αυτά.
    • Βάζουμε μέρος ή όλο το μείγμα σε μια σακούλα ζαχαροπλαστικής
    • Ανοίγουμε τα φύλλα, τα σκεπάζουμε με μια νοτισμένη πετσέτα και λαδώνουμε το πρώτο καλά  με τη βοήθεια ενός πινέλου.
    • Με τη βοήθεια του κορνέ σχηματίζουμε μια γραμμή από γέμιση παράλληλα στη μεγάλη διάσταση του φύλλου και σε απόσταση 5 εκ. από την κάτω άκρη του.
    • Δεν βάζουμε γέμιση σε όλο το πλάτος του φύλλου. Αφήνουμε 2 εκ. κενό δεξιά και αριστερά πριν το τέλος του φύλλου για να μπορέσουμε εύκολα να το τυλίξουμε.
    • Διπλώνουμε από κάτω το φύλλο πάνω στη γέμιση. Διπλώνουμε και λίγο, δεξιά και αριστερά το φύλλο πάνω στο τέλος της γραμμής της γέμισης, για να μην τρέξει η γέμιση καθώς ψήνεται.
    • Τυλίγουμε μετά ρολό το φύλλο χαλάρά και όχι σφιχτά και αφήνοντας αρκετό αέρα για να μη σχιστεί το φύλλο στο ψήσιμο και μετά το στρίβουμε όλο μαζί για να γίνει σαν σαλιγκάρι.
    • Κάθε σαλιγκάρι με προσοχή το μεταφέρουμε σε ένα ρηχό ταψί που πάνω του έχουμε βάλει λαδόκολλα. Ετοιμάζουμε με τον ίδιο τρόπο και τα υπόλοιπα φύλλα.

Λαδώνουμε καλά από πάνω, βρέχουμε με νερό με τα δάχτυλά μας ή με ένα ψεκαστήρι τα “σαλιγκάρια” μας και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 20-25 λεπτά.
enloutrakio

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button