Κυκλοφόρησε το νέο τεύχος της εφημερίδας μας
Συμβαίνει στο Λουτράκι

Απερίσκεπτοι τουρίστες έκαναν μπάνιο στον Ισθμό την ώρα που περνούσε καράβι.

 

Στις 14 Αυγούστου, παραμονή της εορτής της Παναγίας, γίναμε μάρτυρες ενός επικίνδυνου περιστατικού που θα μπορούσε να έχει τραγική κατάληξη. Μια οικογένεια τουριστών, αδιαφορώντας για τους κινδύνους που διέτρεχαν, αποφάσισε να κολυμπήσει στη διώρυγα του Ισθμού της Κορίνθου, τη στιγμή που ένα φορτηγό πλοίο διέσχιζε το κανάλι.
Η ενέργεια αυτή σύμφωνα με το ιστολόγιο Σφεντόνα, προκάλεσε την άμεση αντίδραση του φύλακα της γέφυρας, ο οποίος, αντιλαμβανόμενος τον κίνδυνο, επενέβη έγκαιρα για να απομακρύνει την οικογένεια από το νερό. Χάρη στην αποφασιστική παρέμβασή του, αποφεύχθηκε μια ενδεχόμενη τραγωδία.
Το περιστατικό αυτό αναδεικνύει την ανάγκη για αυξημένη επαγρύπνηση και προσοχή από όλους, ιδιαίτερα σε τουριστικές περιοχές όπου οι επισκέπτες μπορεί να μην είναι εξοικειωμένοι με τους κινδύνους της περιοχής. Η διώρυγα του Ισθμού, παρότι αποτελεί έναν εμβληματικό τουριστικό προορισμό, είναι ένας χώρος με έντονη ναυτική κίνηση, και η τήρηση των κανόνων ασφαλείας είναι ζωτικής σημασίας. Χαρακτηριστικό των κινδύνων είναι ότι λίγη ώρα νωρίτερα, ένας ασυνείδητος οδηγός διέσχισε τη γέφυρα από τα Ίσθμια προς το Καλαμάκι, περνώντας από το αντίθετο ρεύμα.
enloutrakio

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button