Κυκλοφόρησε το νέο τεύχος της εφημερίδας μας
Ενδιαφέροντα

Απίστευτο: Δείτε ποιο ξένο νόμισμα έχει ξεπεράσει “τρελά” το δολάριο!

Και πριν λίγο καιρό ήταν στα τάρταρα…

Αυτά έχει η παγκόσμια οικονομία και αν θέλουμε ας κάνουμε και διαφορετικά! Την μία τα παγκόσμια, δυνατά, νομίσματα παίρνουν την κατηφόρα και τα δάκρυα των επενδυτών δεν στεγνώνουν με τίποτα και την άλλη στιγμή παίρνουν την «ανηφόρα» και οι αποδόσεις τους προσφέρουν τα πιο μεγάλα χαμόγελα!!

Την μεγαλύτερη ημερήσια άνοδο των τελευταίων 10 ετών σημείωσε το κινέζικο γουαν έναντι του δολαρίου, ύστερα και από τις διάφορες εικασίες που κάνουν λόγο για παρέμβαση της Κεντρικής Τράπεζας της Κίνας.

Όπως σημειώνει το marketwatch, είναι πιθανή μια παρέμβαση καθώς θα πληγούν οι ισολογισμοί των τραπεζών αν το δολάριο παραμείνει πολύ ισχυρό τέλος του μήνα. Τελικά το γουάν σημείωσε κέρδη 0,62% έναντι του δολαρίου και παραμένει κατά 1,8% χαμηλότερα σε σχέση με την ισοτιμία στις αρχές του 2015.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον σε παγκόσμιο επίπεδο υπάρχει πλέον ύστερα και από την επίσημη απόφαση για την χαλάρωση της πολιτικής στις γεννήσεις ενός παιδιού. Ήδη γνωστές εταιρίες ανά τον κόσμο επικρότησαν το γεγονός αυτό. Σημαντικά στοιχεία επίσης για την εσωτερική κατανάλωση είναι και η επέκταση συστημάτων συνταξιοδότησης και υγειονομικής περίθαλψης, ενώ μέριμνα υπάρχει και για την ενίσχυση της κατανάλωσης των νοικοκυριών.

enloutrakio

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button