Κυκλοφόρησε το νέο τεύχος της εφημερίδας μας
Συμβαίνει στο Λουτράκι

Αγανάκτηση και οργή στο Λουτράκι για ασυνείδητους που μετέτρεψαν γειτονιά της πόλης σε σκουπιδότοπο

 

Μια απαράδεκτη εικόνα αντίκρισαν οι κάτοικοι σε γειτονιά του Λουτρακίου, καθώς ασυνείδητοι πολίτες, μετά από ανακαίνιση στο διαμέρισμά τους, πέταξαν πόρτες, παράθυρα, έπιπλα και κάθε είδους σκουπίδια στη μέση του δρόμου. Η πράξη αυτή προκάλεσε την αγανάκτηση των κατοίκων, αλλά και την άμεση αντίδραση των αρμόδιων αρχών.

Ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας και Περιβάλλοντος του Δήμου Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων, Αθανάσιος Μουζάκης, καταδίκασε με ανάρτησή του στα social media την κατάσταση, χαρακτηρίζοντας το αποτέλεσμα ως “υγειονομική βόμβα”. Στην ανάρτησή του, τόνισε ότι τέτοιες πράξεις αποδεικνύουν την έλλειψη πολιτισμού και περιβαλλοντικής συνείδησης από ορισμένους συμπολίτες του.

«Το Λουτράκι δεν είναι πόλη τριτοκοσμικής χώρας και ο Δήμος δεν πρόκειται να μαζεύει τις ανακαινίσεις τους», υπογράμμισε, στέλνοντας αυστηρό μήνυμα σε όσους αδιαφορούν για την εικόνα και την υγεία της πόλης. Η συμπεριφορά αυτή, όπως ανέφερε, δεν βλάπτει μόνο την αισθητική της περιοχής, αλλά έχει σοβαρές επιπτώσεις στην υγεία, την ασφάλεια και την ποιότητα ζωής των πολιτών.

 

 

 

Αρκετοί δημότες εξέφρασαν την υποστήριξή τους στην ανάρτηση του αντιδημάρχου, ζητώντας πιο δραστικά μέτρα. Μεταξύ των προτάσεων που έγιναν ήταν η τοποθέτηση καμερών ασφαλείας στους δρόμους και η επιβολή αυστηρών προστίμων σε όσους συνεχίζουν να μετατρέπουν δημόσιους χώρους σε αυτοσχέδιες χωματερές.

Το περιστατικό αυτό καταδεικνύει την ανάγκη για ενισχυμένη δράση από την τοπική αυτοδιοίκηση και την ευαισθητοποίηση των πολιτών, προκειμένου να διατηρηθεί η καθαριότητα και η ποιότητα ζωής στο Λουτράκι.

 

 

Πηγή Σφεντόνα

enloutrakio

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button