Κυκλοφόρησε το νέο τεύχος της εφημερίδας μας
Ενδιαφέροντα

Ένα εντυπωσιακό διαστημόπλοιο από 29.000 τουβλάκια Lego

Στη Θεσσαλονίκη παρουσίαστηκε το διαστημόπλοιο Destiny από τα μέλη του συλλόγου Lego Βορείου Ελλάδος.

Είσαι λάτρης των διαστημοπλοιων και των παιχνιδιών Lego; Εάν ναι, τότε η είδηση αυτή θα σε συναρπάσει! Ένα από τα μεγαλύτερα σε μέγεθος διαστημόπλοια από Lego παρουσιάστηκε στη Θεσσαλονίκη από τα μέλη του συλλόγου Lego Βορείου Ελλάδος thebrick.gr. Το διαστημόπλοιο Destiny είναι φτιαγμένο από 29.000 τουβλάκια Lego και έχει μήκος 2,20 μέτρα, πλάτος 1,75 μέτρα και βάρος 32 κιλά. Όπως ήταν φυσικό το συγκεκριμένο διαστημόπλοιο ενθουσίασε μικρούς και μεγάλους, που επισκέφτηκαν την έκθεση.

«Το διαστημόπλοιο Destiny είναι εμπνευσμένο από τη σειρά Stargate Universe (SGU) του SyFy που βασίστηκε στην ταινία Stargate του 1994. Το Destiny, στην παρούσα μορφή, αποτελείται από περίπου 29.000 κομμάτια, η πλειονότητα των οποίων είναι Technic Bricks, Technic Pins, και Slopes» εξήγησε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο δημιουργός του Γιώργος Πατέλης, ο οποίος χρειάστηκε 6 ολόκληρα χρόνια για να ολοκληρώσει την κατασκευή!

«Βέβαια, στο συγκεκριμένο διάστημα», προσθέτει, «υπήρξε και μια ανάπαυλα περίπου ενός έτους λόγω υποχρεώσεων, αλλά και λόγω έλλειψης κεφαλαίων, μιας και μόνο για την αγορά των κομματιών του, έχουν δαπανηθεί λίγα περισσότερα από 2.000 ευρώ, χωρίς να υπολογίζεται και το κόστος μεταφοράς τους από Αμερική και Ευρώπη».

enloutrakio

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button