Κυκλοφόρησε το νέο τεύχος της εφημερίδας μας
Ενδιαφέροντα

«Άσπρα» Χριστούγεννα στην έρημο Sahara (μαγικές εικόνες)

Μαγικές εικόνες είναι από το χιόνι που σκεπάζει την έρημο Sahara. Από την Ηλιάνα Φασόλη.
Κόκκινη άμμος που γίνεται λευκή καθώς οι παγωμένες χιονονιφάδες καλύπτουν την έκταση των 9.200.000 τετραγωνικών χιλιομέτρων συνθέτοντας μαγικές εικόνες από το χιόνι που σκεπάζει την έρημο Sahara για δεύτερη φορά, στα ανθρώπινα χρονικά τουλάχιστον.

Η πρώτη ήταν το 1979 κοντά στην πόλη της Ain Sefra διαρκώντας μόλις 30 λεπτά, ενώ τώρα διήρκεσε σχεδόν για μια ολόκληρη ημέρα. Και όπως ήταν φυσικό προκάλεσε το θαυμασμό και την έκπληξη τόσο των κατοίκων όσο και των τουριστών σπεύδοντας να αποθανατίσουν το σπάνιο συμβάν.

Και μπορεί η Μεγάλη Βρετανία να μην κάνει «άσπρα» Χριστούγεννα φέτος, αλλά τουλάχιστον η τεράστια έκταση, που καλύπτεται από άμμο και υποφέρει από εξωφρενική ζέστη το πρωί και ασφυκτικό κρύο το βράδυ, ντύνεται στα «άσπρα».

Ο ερασιτέχνης φωτογράφος Karim Bouchetata «εκμεταλλεύτηκε» το εξαιρετικό περιβάλλον και τράβηξε μοναδικές φωτογραφίες. Όλοι ήταν έκπληκτοι στη θέα ότι πέφτει χιόνι στην έρημο, είναι τόσο σπάνιο περιστατικό. Ήταν απίθανο να το βλέπεις καθώς το χιόνι ενωνόταν με την άμμο. Το χιόνι έμεινε για μια ημέρα και μετά έλιωσε, δηλώνει.

enloutrakio

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button