Κυκλοφόρησε το νέο τεύχος της εφημερίδας μας
Ενδιαφέροντα

Χαμός στη Βουλή: Ο Κασιδιάρης χτύπησε τον Δένδια – Πανδαιμόνιο, αποβολές, μηνύσεις [video]

Πώς επικράτησε πανικός στη Βουλή μετά το χτύπημα του Κασιδιάρη στον Δένδια;

Σοβαρότατο επεισόδιο με χειροδικία από το βουλευτή της Χρυσής Αυγής, Η. Κασιδιάρη κατά του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου της ΝΔ, Ν. Δένδια, σημειώθηκε στη Βουλή κατά τη συζήτηση του πολυνομοσχεδίου με τα μέτρα της συμφωνίας της κυβέρνησης με τους δανειστές για τη δεύτερη αξιολόγηση.

Το επεισόδιο ξεκίνησε όταν ο κ. Δένδιας, μπαίνοντας στην αίθουσα όπου γίνεται η συζήτηση του πολυνομοσχεδίου στις αρμόδιες επιτροπές, πέρασε μπροστά από τον Ηλία Κασιδιάρη την ώρα που αυτός μιλούσε.

Απευθυνόμενος στον κ. Δένδια ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής του είπε: «Όχι από μπροστά μου. Δεν βλέπεις ότι μιλάω;» και στη συνέχεια έσπρωξε τον κ. Δένδια, ενώ άλλοι βουλευτές πέταξαν μπουκάλια με νερό, με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί πανδαιμόνιο!

Άμεσα ο προεδρεύων, Μάκης Μπαλαούρας, διέταξε την απομάκρυνση του Ηλία Κασιδιάρη, ενώ κάλεσε και τη φρουρά της Βουλής, για να γίνει συντομότερα η αποβολή του Η. Κασιδιάρη από τη διαδικασία.

Στη συνέχεια το Σώμα αποφάσισε αποβολή όλης της κοινοβουλευτικής ομάδας της Χρυσής Αυγής από τη διαδικασία της συζήτησης στις επιτροπές.

Παράλληλα, ο Ηλίας Κασιδιάρης παραπέμφθηκε στην επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής

Λαμβάνοντας το λόγο ο Γιάννης Λαγός της Χρυσής Αυγής υποστήριξε ότι με ευθύνη Δένδια και Αθανασίου ο Ηλίας Κασιδιάρης είχε οδηγηθεί στη φυλακή με ψεύτικα στοιχεία.

«Δεν θα επιτρέψουμε αυτές τις φασιστικές συμπεριφορές» είπε ο Νίκος Μαντάς από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Από την πλευρά της ΝΔ, ο Μ. Βορίδης είπε ότι «ζήσαμε αυτό που δεν είχαμε ζήσει ως τώρα από μια απρόκλητη επίθεση που δέχθηκε ο κ. Δένδιας χωρίς να υπάρχει πρόθεση εντάσεως» και ζήτησε να διαταχθεί η αποβολή του συνόλου της κοινοβουλευτικής ομάδας της Χρυσής Αυγής από την παρούσα διαδικασία, διότι «όλοι συνέπραξαν και ασχημόνησαν».

«Το μήνυμα πρέπει να είναι, το κοινοβούλιο μπορεί να προστατεύσει τον εαυτό του», τόνισε είπε.

Απόπειρα αποπροσανατολισμού της κοινής γνώμης από την συζήτηση για το πολυνομοσχέδιο βλέπει ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Άδωνις Γεωργιάδης στο άγριο σκηνικό που εκτυλίχθηκε στη Βουλή.

Ο κ. Γεωργιάδης έκανε λόγο, μιλώντας στον Σκάι, για «κρυφή συμμαχία» Χρυσής Αυγής, ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ.

Απαράδεκτη συμπεριφορά καταγγέλλει ο Λοβέρδος

Ένας βουλευτής της ΧΑ χειροδικεί μέσα στο Σώμα, συμπεριφορά απαράδεκτη στα κοινοβουλευτικά ήθη. Δεν αρκεί η μομφή. Η σημερινή ενέργεια εξευτελίζει το Σώμα, ανέφερε βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Ανδρέας Λοβέρδος

Ο βουλευτής ζήτησε να εξειδικευθεί η μομφή γιατί δεν μπορεί ο Ηλίας Κασιδιάρης να συνεχίσει να μπαίνει στην αίθουσα.

Καταδίκη από ΚΚΕ και ΑΝΕΛ

Το ΚΚΕ καταδικάζει τη φασιστική και τραμπούκικη επίθεση, είπε ο Νίκος Καραθανασόπουλος και ζήτησε να αποβληθεί από την αίθουσα όλη η ΚΟ της Χρυσής Αυγής

Με την σειρά του και ο Θανάσης Παπαχριστόπουλος από τους ΑΝΕΛ καταδίκασε την ακραία πράξη του κ. Κασιδιάρη και ζήτησε η απόφαση της Βουλής για το θέμα να είναι δραστική

enloutrakio

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button