Η Καθημερινή σας ενημέρωση!

Χάος με τα εισιτήρια στα ΜΜΜ: Αναμένονται αυξήσεις – φωτιά! Πόσα θα πληρώνουμε πλέον;

ισιτήρια δύο ταχυτήτων σχεδιάζει για τις αστικές συγκοινωνίες ο υπουργός Υποδομών…

Μεταφορών και Δικτύων, Χρήστος Σπίρτζης, προκειμένου να μην επιβαρυνθούν οι καθημερινοί χρήστες των μέσων μαζικής μεταφοράς από τη μετάταξη των κομίστρων στο συντελεστή ΦΠΑ 23% από 13% που ισχύει σήμερα.

Έτσι, ο Χρήστος Σπίρτζης σχεδιάζει να μην περάσει στις κάρτες απεριορίστων διαδρομών η αύξηση του ΦΠΑ, άλλα μόνο στα εισιτήρια που πωλούνται από τα γκισέ.

Το πρόβλημα που προκύπτει από αυτή την λύση όμως, είναι από πού θα καλυφθούν τα επιπλέον έσοδα που είχαν υπολογιστεί.

Όπως αναφέρει ο «Ελεύθερος Τύπος», αν δεν υπάρχει «μαγική λύση», τα ισοδύναμα θα πρέπει να καλυφθούν από τα εισιτήρια που πωλούνται από τα γκισέ.

Δηλαδή, θα πρέπει η τιμή των μεμονωμένων εισιτηρίων να εκτιναχθεί στα ύψη από το 1,20 ευρώ που πωλείται σήμερα.

Στην περίπτωση πάντως που εφαρμοστεί ο ΦΠΑ 23% η τιμή του ενιαίου εισιτηρίου υπολογίζεται να αυξηθεί στο 1,30 ευρώ από 1,20 ευρώ και του μειωμένου εισιτηρίου στο 0,65 ευρώ από 0,60 ευρώ.

Αξίζει πάντως να σημειωθεί ότι ο κ. Σπίρτζης έχει δηλώσει πως η αύξηση της τιμής των εισιτηρίων, λόγω της αύξησης του ΦΠΑ δεν μπορεί να εφαρμοστεί άμεσα, γιατί έχουν εκδοθεί εισιτήρια, έχουν πουληθεί σε πολίτες και για να εκδοθούν νέα απαιτούνται διαδικασίες που χρειάζονται αρκετούς μήνες.

Έρχεται το «πλαστικό εισιτήριο»

Στα πλαίσια αναδιάρθρωσης του συγκοινωνιακού έργου της Αθήνας, ο Οργανισμός Αστικών Συγκοινωνιών της Αθήνας με στόχο την αποτελεσματικότερη και οικονομικότερη λειτουργία των αστικών συγκοινωνιών είναι έτοιμος να εφαρμόσει νέα μέτρα.

Το αργότερο από τις αρχές του 2016 ο κάθε επιβάτης θα έχει στα χέρια του την πλαστική κάρτα (ηλεκτρονικό εισιτήριο) την οποία θα μπορεί να πιστώνει μέσω Τραπέζης,διαδικτύου αλλά ακόμη και μέσω κινητού τηλεφώνου με την αποστολή SMS.

Στόχος του Οργανισμού,εκτός της διευκόλυνσης των επιβατών είναι να περιοριστούν δραστικά οι «δωρεάν» μετακινήσεις των λαθρεπιβατών οι οποίες αποτιμώνται σήμερα σε ζημιά εκατομμυρίων ευρώ ετησίως για το δημόσιο, καθώς σχεδόν ένας στους τρεις επιβάτες,παρά τους ελέγχους,μετακινείται ως τζαμπατζής.

Η «έξυπνη» πλαστική κάρτα θα ελέγχεται με ειδική φορητή συσκευή για το αν διαθέτει ,ως πιστωτικό υπόλοιπο , το ακριβές αντίτιμο του εισιτηρίου,ενώ η επιβίβαση πλέον των επιβατών σε λεωφορεία και τρόλεϊ θα γίνεται από την μπροστινή πόρτα προκειμένου να την επιδεικνύουν(η το απλό εισιτήριο αν δεν έχουν κάρτα) στους ελεγκτές και τους οδηγούς των οχημάτων.

Όσον αφορά την τιμή του εισιτηρίου το σχέδιο προβλέπει αυτή να αυξομειώνεται ανάλογα με την απόσταση στην οποία θα μετακινείται ο κάθε επιβάτης, με την καθιέρωση ξεχωριστών ζωνών σε κάθε δρομολόγιο.


Διαβάστε Περισσότερα

 • Άγγιξε τους -18 βαθμούς Κελσίου η ελάχιστη θερμοκρασία – «Πρωταθλήτριες» ψύχους Κοζάνη και Φλώρινα
 • Οι φωτογραφίες της ημέρας
 • Καιρός – Αρναούτογλου: Η νέα ανάρτηση για το Σάββατο και για το που θα χιονίσει
 • emvolio.gov.gr: Όλη η διαδικασία για ραντεβού βήμα-βήμα
 • Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων της Δευτέρας
 • Σε εξέλιξη θερμή αφρικανική «εισβολή»
 • Την Δευτέρα 11/01 αρχίζει ο εμβολιασμός 100.000 πολιτών άνω των 85!
 • ΗΠΑ : Και επίσημα πρόεδρος ο Τζο Μπάιντεν – Επικυρώθηκε η νίκη του
 • Αφήστε μια απάντηση

  Το email σας δεν θα δημοσιευθεί. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται ως *

  WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com