Η Καθημερινή σας ενημέρωση!

Συλλογή γυάλινων συσκευασιών στο Δήμο Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων

Στα πλαίσια της συντονισμένης προσπάθειας που καταβάλει η Ελληνική Εταιρεία Αξιοποίησης Ανακύκλωσης για την ενίσχυση του προγράμματος ανακύκλωσης με την ανάπτυξη χωριστού ρεύματος συλλογής γυάλινων συσκευασιών, ο Δήμος Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων συμμετέχει αναπτύσσοντας το δεύτερο ρεύμα συλλογής γυάλινων συσκευασιών, με την τοποθέτηση μπλε κωδώνων – κάδων τύπου καμπάνας σε ειδικά σημεία.

Το ρεύμα συλλογής συσκευασιών για το γυαλί ενισχύει το Πρόγραμμα που είχε ξεκινήσει πιλοτικά η Ε.Ε.Α.Α. το προηγούμενο έτος, με στόχο τη μεγιστοποίηση των αποτελεσμάτων της ανακύκλωσης γυαλιού. Η επιλογή του Δήμου Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων για την εφαρμογή του Προγράμματος και την τοποθέτηση των μπλε κωδώνων – κάδων οφείλεται στα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του, καθώς αποτελεί έναν Δήμο με συγκεντρωμένες επιχειρήσεις εστίασης (καφέ, μπαρ, εστιατόρια κ.λπ.).

Στα όρια του Δήμου έχουν τοποθετηθεί 18 μπλε κώδωνες – κάδοι, δεκατρείς (13) στην πόλη του Λουτρακίου (επί της οδού Ελευθερίου Βενιζέλου και της παραλιακής ζώνης), δύο (2) στην περιοχή του Ισθμού και τρεις (3) στην πόλη των Αγίων Θεοδώρων. Το συγκεκριμένο πρόγραμμα θα συνεχίσει να υλοποιείται κατά τη διάρκεια του έτους με την τοποθέτηση περισσότερων κάδων σε σημεία του Δήμου.

Για την επιτυχία του εγχειρήματος, θα οργανωθούν επικοινωνιακές – ενημερωτικές δράσεις προς τις επιχειρήσεις και τους πολίτες που θα αφορούν στην ορθή χρήση του εξοπλισμού και το σωστό τρόπο ανακύκλωσης των γυάλινων συσκευασιών.

Γραφείο Τύπου

Δήμος Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων(Επόμενο) »Διαβάστε Περισσότερα

 • ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ – Το Ειδικό Τάγμα Μηχανικού του Στρατού “747 ΕΤΜΧ” μέσα από την κάμερα του ATnews (ΒΙΝΤΕΟ – ΦΩΤΟ)
 • ΤΟ ΑΛΗΘΙΝΟ ΝΟΗΜΑ ΤΩΝ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ! Ομάδα Εργασίας Κοινωνικών Θεμάτων, της Δημοτικής Παράταξης »αλλάζουμε ΜΑΖΙ»
 • Ευχές από τον επικεφαλής του συνδυασμού «Ώρα για Δράση» Δημήτρη Βασιλείου
 • ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΙΩΑΝΝΗ Β. ΚΑΡΑΠΑΝΑΓΟΥ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΝ 7η ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2020! (ΒΙΝΤΕΟ)
 • Αυτή είναι η μελέτη της Crowe ΣΟΛ για το Καζίνο Λουτρακίου – Τα τρία σενάρια
 • Το Περιφερειακό Τμήμα Λουτρακίου του Ε.Ε.Σ συνεχίζει την καθημερινή διανομή γευμάτων
 • ΟΜΑΔΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΘΕΜΑΤΩΝ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ »ΑΛΛΑΖΟΥΜΕ ΜΑΖΙ» ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΑΝΘΡΩΠΙΝΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ!
 • Λουτράκι:Ενισχύουμε με tablet τα σχολεία του Δήμου Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων
 • Αφήστε μια απάντηση

  Το email σας δεν θα δημοσιευθεί. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται ως *

  WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com