Κυκλοφόρησε το νέο τεύχος της εφημερίδας μας
Συμβαίνει στο Λουτράκι

Συλλογή γυάλινων συσκευασιών στο Δήμο Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων

Στα πλαίσια της συντονισμένης προσπάθειας που καταβάλει η Ελληνική Εταιρεία Αξιοποίησης Ανακύκλωσης για την ενίσχυση του προγράμματος ανακύκλωσης με την ανάπτυξη χωριστού ρεύματος συλλογής γυάλινων συσκευασιών, ο Δήμος Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων συμμετέχει αναπτύσσοντας το δεύτερο ρεύμα συλλογής γυάλινων συσκευασιών, με την τοποθέτηση μπλε κωδώνων – κάδων τύπου καμπάνας σε ειδικά σημεία.

Το ρεύμα συλλογής συσκευασιών για το γυαλί ενισχύει το Πρόγραμμα που είχε ξεκινήσει πιλοτικά η Ε.Ε.Α.Α. το προηγούμενο έτος, με στόχο τη μεγιστοποίηση των αποτελεσμάτων της ανακύκλωσης γυαλιού. Η επιλογή του Δήμου Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων για την εφαρμογή του Προγράμματος και την τοποθέτηση των μπλε κωδώνων – κάδων οφείλεται στα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του, καθώς αποτελεί έναν Δήμο με συγκεντρωμένες επιχειρήσεις εστίασης (καφέ, μπαρ, εστιατόρια κ.λπ.).

Στα όρια του Δήμου έχουν τοποθετηθεί 18 μπλε κώδωνες – κάδοι, δεκατρείς (13) στην πόλη του Λουτρακίου (επί της οδού Ελευθερίου Βενιζέλου και της παραλιακής ζώνης), δύο (2) στην περιοχή του Ισθμού και τρεις (3) στην πόλη των Αγίων Θεοδώρων. Το συγκεκριμένο πρόγραμμα θα συνεχίσει να υλοποιείται κατά τη διάρκεια του έτους με την τοποθέτηση περισσότερων κάδων σε σημεία του Δήμου.

Για την επιτυχία του εγχειρήματος, θα οργανωθούν επικοινωνιακές – ενημερωτικές δράσεις προς τις επιχειρήσεις και τους πολίτες που θα αφορούν στην ορθή χρήση του εξοπλισμού και το σωστό τρόπο ανακύκλωσης των γυάλινων συσκευασιών.

Γραφείο Τύπου

Δήμος Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων

enloutrakio

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button