Η Καθημερινή σας ενημέρωση!

Παραλήρημα ακροδεξιού ευρωβουλευτή: Οι γυναίκες πρέπει να πληρώνονται λιγότερο -Είναι κοντές και όχι τόσο έξυπνες

Ξαναχτύπησε ο ακροδεξιός Πολωνός ευρωβουλευτής, γνωστός για τις ρατσιστικές τοποθετήσεις του, βάζοντας αυτή τη φορά στο στόχαστρο του της γυναίκες.

«Είναι πιο αδύναμες, είναι μικρότερες, είναι λιγότερο έξυπνες, και βέβαια πρέπει να πληρώνονται λιγότερο», ήταν η δήλωση του Γιάνους Κόρβιν-Μίκε στο ευρωκοινοβούλιο.

«Και φυσικά οι γυναίκες πρέπει να κερδίζουν λιγότερα σε σχέση με τους άντρες, γιατί είναι πιο αδύναμες, είναι μικρότερες, είναι λιγότερο έξυπνες και πρέπει να κερδίζουν λιγότερα! Αυτό είναι όλο», είπε ο Κόρβιν κατά τη συνεδρίαση της Πέμπτης.

«Κοιτάξτε, σύμφωνα με την θεωρία σας, εγώ δεν θα έπρεπε να έχω το δικαίωμα να είμαι εδώ, μέλος αυτού του κοινοβουλίου. Και το ξέρω ότι σας πονάει και σας ανησυχεί, αλλά σήμερα οι γυναίκες μπορούν να είναι μέλη αυτής της Βουλής και να εκπροσωπούν τους ευρωπαίους πολίτες με τα ίδια δικαιώματα που έχετε κι εσείς. Είμαι εδώ για να υπερασπιστώ όλες τις Ευρωπαίες από άντρες σαν κι εσάς» δήλωσε η Ισπανίδα ευρωβουλευτής Ιράτχ Γκαρθία Πέρεθ, μέλος του Σοσιαλιστικού κόμματος με τον συνάδελφό της να την κοιτά ατάραχος και να χαμογελά ειρωνικά.


Αφήστε μια απάντηση

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται ως *