Κυκλοφόρησε το νέο τεύχος της εφημερίδας μας
Ενδιαφέροντα

Παγκόσμια συγκίνηση για το ορφανό κοριτσάκι: Ζητά από τον κόσμο κάρτες Χριστουγέννων

Μπορεί τα περισσότερα παιδιά να ζητούν κούκλες και ηλεκτρονικά παιχνίδια για τα Χριστούγεννα, ωστόσο ένα ορφανό κοριτσάκι φαίνεται πως έχει ανάγκη από κάτι που εμείς το θεωρούμε αυτονόητο: την συντροφιά.

Η Σαφίρ από την Νέα Υόρκη δεν ζήτησε κάποια κούκλα για τα Χριστούγεννα. Έχει όμως μία και μόνο ευχή: να της στείλουν κάρτες για τα Χριστούγεννα. Χάρη στους ευγενικούς ανθρώπους σε όλο τον κόσμο, η ευχή της θα πραγματοποιηθεί.

Οι γονείς της Σαφίρ Τέρι, η αδερφή της και τα δύο της αδέρφια έχασαν τη ζωή τους σε πυρκαγιά που έβαλε ένας εμπρηστής το 2013. Το 8χρονο κοριτσάκι, το οποίο υπέστη εγκαύματα σε πάνω από το 75% του σώματός της και έχασε το δεξί της χέρι και το αριστερό της πόδι από την πυρκαγιά, ζει σήμερα με την θεία της και την νόμιμη κηδεμόνα της Λιζ Ντόντλερ στο Ρότερνταμ της Νέας Υόρκης.

Η Ντόντλερ αγόρασε πρόσφατα ένα στήριγμα για Χριστουγεννιάτικες κάρτες σε σχήμα δέντρου και η Σαφίρ είπε πως ανυπομονεί να το γεμίσει με κάρτες. Αφού δημοσίευσε μια φωτογραφία της Σαφίρ και του δέντρου στο facebook, ο οικογενειακός φίλος Κέβιν Κλαρκ ένιωσε υποχρεωμένος να πραγματοποιήσει την ευχή του κοριτσιού και να της δείξει πως παρόλο που δεν είναι με την οικογένειά της, η Σαφίρ μπορεί να νιώθει ευτυχισμένη καθώς πολλοί άνθρωποι σε όλο τον κόσμο την νοιάζονται. Έτσι, απηύθυνε έκκληση μέσω Facebook την περασμένη εβδομάδα ζητώντας από τους ανθρώπους να στείλουν κάρτες Χριστουγέννων στο 8χρονο κοριτσάκι.

Η απάντηση ήταν άμεση. Άνθρωποι από όλο τον κόσμο μοιράστηκαν το μήνυμα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και παρόλο που έχουν περάσει μόνο μερικές ημέρες, η Σαφίρ έχει λάβει ήδη 27 κάρτες από ανθρώπους που τις εύχονται «Καλά Χριστούγεννα» σύμφωνα με μια σελίδα στο Facebook αφιερωμένη στο παιδί.

«Τα λόγια δεν μπορούν να περιγράψουν τη χαρά, την λάμψη στα μάτια της και το χαμόγελό της» δήλωσε η Ντόντλερ στην Huffington Post για την αντίδραση της 8χρονης μόλις άρχισε να λαμβάνει τις κάρτες. «Δεν μπορεί να το πιστέψει» πρόσθεσε.

Η θεία της δήλωσε στο Buzzfeed News ότι το δέντρο έχει 100 θέσεις για κάρτες και πως όταν η Σαφίρ της είπε ότι ανυπομονεί να γεμίσουν όλες οι θέσεις, η Ντόντλερ προσπάθησε να μετριάσει τις ελπίδες της. «Η απάντησή μου ήταν ‘Γλυκιά μου, αυτό πιθανόν να μην συμβεί».

Όμως όλα αυτά άλλαξαν όταν ο Κλαρκ είδε την φωτογραφία που ανέβασε η θεία της στο Facebook και ρώτησε αν θα μπορούσε να την μοιραστεί κι αυτός με την σειρά του στο Facebook με την ελπίδα να συγκινήσει τους ανθρώπους και να της στείλουν κάρτες.

Η Σαφίρ, η οποία ήταν η μόνη επιζών από την πυρκαγιά, έχει κάνει πάνω από 50 χειρουργικές επεμβάσεις, όμως παρ’ όλες τις προκλήσεις είναι πολύ δυνατή.

«Η Σαφίρ έχασε τα πάντα – τους γονείς της, τα αδέρφια της, το σπίτι της, τα αγαπημένα της παιχνίδια και ρούχα» δήλωσε η Ντόντλερ. «Έχασε και κάτι ακόμη που όλοι μας θεωρούμε δεδομένο – το είδωλό της. Αλλά ξυπνά κάθε μέρα με ένα χαμόγελο στο πρόσωπό της. Είναι η ενσάρκωση της ελπίδας, της πίστης και της αγάπης», πρόσθεσε.

Η διεύθυνση της 8χρονης Σαφίρ είναι:

Safyre

P.O. Box 6126

Schenectady NY 12306

enloutrakio

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button