Κυκλοφόρησε το νέο τεύχος της εφημερίδας μας
Επικαιρότητα

Οπλισμένοι πλέον οι “λαθρο”: Άρπαξαν από κατάστημα που έσπασαν μπαλτάδες,μαχαίρια και χατζάρες!

Η κατάσταση στην Μυτιλήνη πλέον δείχνει να ξεφεύγει πέρα από κάθε όριο με τους λαθρομετανάστες να απειλούν ακόμα και την ίδια την ζωή των κατοίκων όπως οι ίδιοι περιγράφουν. Οργισμένοι οι κάτοικοι αποκαλύπτουν ότι οι λαθρομετανάστες είναι πλέον οπλισμένοι με μαχαίρια,χατζάρες,τσεκούρια καθώς χθες έσπασαν μεγάλο κρεοπωλείο στην περιοχή της Μόριας και πήραν μόνο τα εργαλεία της δουλειάς των κρεοπωλών.

Την ίδια στιγμή όπως οι ίδιοι οι λαθρομετανάστες αποκαλύπτουν σε κατοίκους ισλαμιστές της Αλ-Νούσρα και του ISIS είναι ανάμεσα στους “κατατρεγμένους πρόσφυγες”! Είναι χαρακτηριστική η απόγνωση των κατοίκων στον υπηρεσιακό υπουργό μεταναστευτικής πολιτικής Γ.Μουζάλα να λένε: “Τι θέλετε να πεθάνουμε;”

Στη Λέσβο βρίσκεται από σήμερα το πρωί, ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννης Μουζάλας, για να έχει μία πλήρη εικόνα της κατάσταση, που υπάρχει στο νησί με τους λαθρομετανάστες.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στο λιμάνι της Μυτιλήνης, οι κάτοικοι της πόλης του διατύπωσαν τα παράπονά τους, παρά το γεγονός ότι αυτός μόλις τώρα ανέλαβε καθήκοντα και φυσικά δεν φέρει καμία απολύτως ευθύνη, για την κατάσταση που έχει μέχρι τώρα διαμορφωθεί.

Την ίδια στιγμή μάχες σώμα με σώμα στο λιμάνι της Μυτιλήνης αλλά και στον καταυλισμό του Καρά Τεπέ γίνονται όλη μέρα σήμερα, ανάμεσα στις ειδικές δυνάμεις της Ελληνικής Αστυνομίας και του Λιμενικού Σώματος και κυρίως Αφγανών λαθρομεταναστών και Αράβων προσφύγων.

Οι μεν Αφγανοί διεκδικούν ισότιμη μεταχείριση με τους Άραβες και κυρίως Σύριους πρόσφυγες οι δε δεύτεροι απαιτούν άμεση αποχώρηση τους από το νησί. Όλα αυτά βέβαια έχουν σαν αποτέλεσμα οι προσπάθειες καταγραφής να μην αποδίδουν και χιλιάδες λαθρομετανάστες και πρόσφυγες να συνωστίζονται χωρίς δυνατότητα αποχώρησης από το νησί.

Τα πρώτα επεισόδια ξεκίνησαν νωρίς σήμερα το πρωί με την άφιξη του “Ελευθέριος Βενιζέλος”. Πολλές εκατοντάδες Αφγανοί κυρίως λαθρομετανάστες επεχείρησαν να μπουν στο λιμάνι και να εισβάλουν χωρίς ταυτοποίηση και χωρίς εισιτήριο στο πλοίο.

Το γεγονός αντιμετωπίστηκε από δυνάμεις των ΜΑΤ που αναχαίτισαν τους Αφγανούς που ας σημειωθεί ότι έσειαν και μια σημαία του Αφγανιστάν!

Ακολούθησε η προσπάθεια να διοχετευτεί μεγάλος αριθμός Σύρων προσφύγων στον καταυλισμό του Καρά Τεπέ απ’ όπου θα έπαιρναν αμέσως το απαραίτητο δικαιολογητικό ώστε να επιστρέψουν στο λιμάνι και να επιβιβαστούν στο “Ελευθέριος Βενιζέλος” που ας σημειωθεί ήταν άδειο! Και εκεί υπήρξαν συγκρούσεις από ομάδες νεαρών Αράβων που προσπαθούσαν να μπουν στον περίκλειστο χώρο του λιμανιού και να επιβιβασθούν πρώτοι στα λεωφορεία προς τον καταυλισμό.

Το σκηνικό συγκρούσεων μεταφέρθηκε στον καταυλισμό του Καρά Τεπέ, όταν και ξεκίνησε η καταγραφή των Σύρων προσφύγων. Μισή ώρα αφ ότου ξεκίνησε διακόπηκε η καταγραφή όταν μεγάλες ομάδες νεαρών επιτέθηκαν στο χώρο της καταγραφής ζητώντας να προηγηθεί η δική τους καταγραφή. Τελικά η καταγραφή διακόπηκε. Ενώ οι Σύριοι αντιμετωπίσθηκαν από δυο διμοιρίες των ΜΑΤ.

Από τις συγκρούσεις τραυματίσθηκαν δυο άνδρες του Λιμενικού Σώματος και τρεις λαθρομετανάστες και πρόσφυγες. Πολλοί ακόμα τραυματίες κυρίως γυναίκες και παιδιά με αναπνευστικά προβλήματα από το συνωστισμό στο λιμάνι μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο όπου τους παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες.

Περί τις 7 το απόγευμα αναμένεται να αναχωρήσει τελικά από τη Μυτιλήνη το “Ελευθέριος Βενιζέλος” με 2.500 επιβαίνοντες. Άλλοι 400 μετανάστες και πρόσφυγες πρόκειται να επιβιβασθούν στο “Αριάδνη” που πραγματοποιεί στις 8 το βράδυ το τακτικό δρομολόγιο προς Πειραιά.

 

enloutrakio

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button