Η Καθημερινή σας ενημέρωση!

Οι πρώτες φωτογραφίες του «διαστημικού» νέου αεροδρομίου του Πεκίνου που σχεδιάστηκε από την Zaha Hadid

Με την ολοκλήρωση του σκελετού από ατσάλι, η πρόοδος των εργασιών στο νέο διεθνές τερματικό σταθμό του αεροδρομίου του Πεκίνου τρέχει με εκρηκτικούς ρυθμούς. Όταν ολοκληρωθεί θα είναι ο μεγαλύτερος τερματικός σταθμός του κόσμου.

Σχεδιασμένο από το αρχιτεκτονικό γραφείο Ζaha Hadid Architects (ZHA), το τεράστιο αυτό έργο ανακοινώθηκε στις αρχές του 2015 μετά από έναν διεθνή διαγωνισμό που διεξήχθη το 2011. Επί του παρόντος, αν και δεν πάρει ακόμα επίσημο όνομα, η εγκατάσταση των 313.000 τετραγωνικών μέτρων είναι υπό κατασκευή για να διευκολύνει  το ήδη υπάρχον Διεθνές Αεροδρόμιο του Πεκίνου, το οποίο λειτουργεί σήμερα σε πλήρη ισχύ.

Οι νέες φωτογραφίες της κατασκευής, που δόθηκαν στη δημοσιότητα από το  ειδησεογραφικό Κινεζικό πρακτορείο Χinhua , δείχνουν την τεράστια κλίμακα του αεροδρομίου, η οποία αρχικά θα φιλοξενεί 45 εκατομμύρια επιβάτες κάθε χρόνο. Ωστόσο, το Χinhua αναφέρει ότι η προοπτική είναι να εξυπηρετεί μέχρι και 72 εκατομμύρια επιβάτες και 2 εκατομμύρια τόνους φορτίου ετησίως έως το 2025.

Το υπερπολυτελές αεροδρόμιο αναπτύχθηκε σε συνεργασία με την ADP Ιngeniérie. O σχεδιασμός του ZHA ομαδοποιεί τις δραστηριότητες του χώρου γύρω από έναν κεντρικό κόμβο με έξι «αποβάθρες» που εκτείνονται προς τα έξω.

Εκτός από την ελαχιστοποίηση των αποστάσεων μεταξύ check-in και πύλης, αυτή η διαμόρφωση επιτρέπει επίσης τη μελλοντική επέκταση του χώρου.

Το αεροδρόμιο, το οποίο αναμένεται να ανοίξει το 2019, θα περιλαμβάνει επίσης ένα ενσωματωμένο  ταξιδιωτικό κέντρο που θα προσφέρει απευθείας συνδέσεις με το κέντρο της πόλης του Πεκίνου, τις τοπικές σιδηροδρομικές υπηρεσίες και το δίκτυο των τρένων υψηλής ταχύτητας. Ρίξτε μια πιο προσεκτική ματιά στο βίντεο (από το Μάιο του 2017) και δείτε τις εργασίες που γίνονται για αυτό το φιλόδοξο έργο.


Διαβάστε Περισσότερα

 • Κατάθλιψη: Το δημοφιλές τρόφιμο που προστατεύει την ψυχική σας υγεία
 • Πεντανόστιμη μοναστηριακή πίτσα μαργαρίτα!
 • Κάψουλα με αέρα του 1765 αποκαλύπτει την ατμοσφαιρική επιβάρυνση της Γης
 • Η γη «σκοτεινιάζει»
 • Η Ευρώπη υποκλίθηκε στον πατέρα Αντώνιο: Τιμήθηκε ως ο καλύτερος Ευρωπαίος Πολίτης
 • Αμφίβια καταλύματα στα νορβηγικά φιόρδ
 • Η EE ξεκινάει διάλογο με τα κράτη μέλη σχετικά με την ψηφιακή εκπαίδευση και τις ψηφιακές δεξιότητες
 • ΖΗΤΕΙΤΑΙ ΕΛΠΙΣ (ΑΝΤΩΝΗΣ ΣΑΜΑΡΑΚΗΣ)
 • Αφήστε μια απάντηση

  Το email σας δεν θα δημοσιευθεί. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται ως *