Η Καθημερινή σας ενημέρωση!

Η «ζούγκλα του Καλαί» -Εδώ πέταξαν οι Γάλλοι 6.000 πρόσφυγες [εικόνες]

Δίνουν μαθήματα συμπεριφοράς και ανθρωπιάς οι Γάλλοι, στο θέμα των προσφύγων, αλλά η πραγματικότητα είναι εντελώς διαφορετική.

Δίπλα σε δύο χημικά εργοστάσια, λίγα μέτρα από τον εθνικό δρόμο, μέσα στις λάσπες ζουν 6.000 μετανάστες στην περιοχή του Καλαί της Γαλλίας. Είναι η λεγόμενη «ζούγκλα του Καλαί».


Παιδιά, ηλικιωμένοι, άνδρες και γυναίκες ζουν εδώ επί μήνες, αλλά το σοκ τώρα έφθασε στην κοινή γνώμη. Το στρατόπεδο βρίσκεται εκτεθειμένο στα εργοστάσια χημικών  Synthexim και Interor, τα οποία στοκάρουν τοξικά προϊόντα, ενώ υπάρχει κίνδυνος εκρήξεων, ανάφλεξης κλπ.


Σήμερα, σκηνοθέτες, φιλόσοφοι, ερευνητές, διανοούμενοι της Γαλλίας υπογράφουν το Κείμενο των 800 με στόχο να αφυπνίσουν την κοινή γνώμη για την Ζούγκλα του Καλαί.
«Εδώ και εβδομάδες, πολλές οργανώσεις στο πεδίο ψάχνουν να αφυπνίσουν την κοινή γνώμη για τις απάνθρωπες συνθήκες στις οποίες ζουν μετανάστες και πρόσφυγες στη Ζούγκλα του Καλαί.


5-6.000 άνθρωποι ζουν εγκαταλειμμένοι σε παραγκούπολη, με ελάχιστο φαγητό καθημερινά, χωρίς νερό να πλυθούν, χωρίς τουαλέτες, με κίνδυνο να πέσουν θύματα επιδημιών, με προβλήματα στα δόντια και πληγές…» γράφουν, μεταξύ άλλων.

Ιρακινοί σιίτες στη ζούγκλα του Καλαί:


«Βιασμοί γυναικών…Τα παιδιά σέρνονται στα σκουπίδια…Η ασυνομική βία καθημερινά…Ακροδεξιοί να μπουκάρουν στο στρατόπεδο… Η κυβερνηση με το άλλοθι ότι δεν πρέπει να δώσει μήνυμα και σε άλλους μετανάστες και πρόσφυγες να έρθουν στη Γαλλία, αποφάσισε να αφήσει το καθήκον σε οργανώσεις που δεν μπορούν να τα βγάλουν πέρα, πλέον…», συνεχίζει το Κείμενο των 800.

Το στρατόπεδο «Ζούγκλα του Καλαί» βρίσκεται στην περιοχή του Καλαί, στη βορειο-δυτική Γαλλία, λίγο πριν το τούνελ της Μάγχης:

 


Διαβάστε Περισσότερα

 • Αυτή είναι η πρώτη φωτογραφία πορτραίτου που τραβήχτηκε ποτέ στις ΗΠΑ
 • Τεχνητή νοημοσύνη : Ερευνητές δημιούργησαν ρομπότ που εμφανίζει σημάδια ενσυναίσθησης για σύντροφό του
 • Υποχωρεί ο «Λέανδρος» αλλά οι «πολικές» θερμοκρασίες συνεχίζονται
 • Αλγόριθμος «βρίσκει» τον πολιτικό προσανατολισμό μας – Πώς λειτουργεί
 • Η ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ ΘΥΜΑΤΑΙ: Η ΙΔΡΥΣΗ ΤΗΣ ΑΘΛΗΤΙΚΗΣ ΜΑΣ ΕΝΩΣΗΣ ΚΑΙ Η ΕΝΤΑΞΗ ΣΤΗΝ U.S.P.E.
 • Το τρόφιμο-φάρμακο που προστατεύει και αναγεννά το ήπαρ
 • Κυβερνήσεις και κόμματα αναθέτουν σε εργολάβους εκστρατείες παραπληροφόρησης
 • Νέα έρευνα: Μερικοί πανομοιότυποι δίδυμοι δεν έχουν πανομοιότυπο DNA
 • Αφήστε μια απάντηση

  Το email σας δεν θα δημοσιευθεί. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται ως *

  WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com