Κυκλοφόρησε το νέο τεύχος της εφημερίδας μας
Επικαιρότητα

Δάνειο 1 δισ. ευρώ παίρνει το Υπουργείο Εργασίας για να πληρώσει εφάπαξ

Δάνειο ύψους 1 δισ. ευρώ από το δάνειο του νέου Μνημονίου διεκδικεί το υπουργείο Εργασίας για να πληρώσει συντάξεις και εφάπαξ σε 298.000 ασφαλισμένους που είναι σε λίστα αναμονής από το 2013, και σε ορισμένες περιπτώσεις ακόμη και από το 2012.
Το ποσό θα προέλθει από κονδύλι 7 δισ. ευρώ που έχει προβλεφθεί στο τρίτο Μνημόνιο για την αποπληρωμή των ληξιπρόθεσμων υποχρεώσεων του κράτους προς τρίτους, και εν προκειμένω προς τους ασφαλισμένους που περιμένουν στην ουρά για να πάρουν συντάξεις και εφάπαξ, αλλά τα ταμεία αδυνατούν να ανταποκριθούν λόγω της συνεχιζόμενης μείωσης των εσόδων τους.
Τα 7 δισ. ευρώ θα διατεθούν σε ορίζοντα 3ετίας και θα εκταμιεύονται μαζί με τις δόσεις του δανείου, εφόσον οι δανειστές έχουν στα χέρια τους θετική αξιολόγηση για την εφαρμογή των μέτρων και των νόμων που ψηφίζονται.
Το δάνειο προορίζεται, όπως αναφέρει δημοσίευμα, για να πληρωθούν οι ασφαλισμένοι του ΙΚΑ, του ΟΑΕΕ, του ΕΤΕΑ και των φορέων πρόνοιας του δημόσιου τομέα, του ιδιωτικού και των ΔΕΚΟ.
Στον ΟΓΑ δεν παρουσιάζεται πρόβλημα καθυστερήσεων γιατί μόλις τον Ιούλιο του 2015 άρχισε να ξαναβγάζει συντάξεις μετά από 2 χρόνια διακοπής των συνταξιοδοτήσεων λόγω της αύξησης του ορίου ηλικίας από τα 65 στα 67 για τους αγρότες.
enloutrakio

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button