Η Καθημερινή σας ενημέρωση!

Βράβευση Μαρίας Μπαριτάκη-Τσίκουλου-εικόνες-video

Γράφει κ επιμελείται η Μίνα Γιαννούλη

 Την Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου  πραγματοποιήθηκαν από την Ένωση Ελλήνων Λογοτεχνών οι βραβεύσεις για το 2016 σε εκείνους που διακρίθηκαν στον Πανελλήνιο και Παγκύπριο Λογοτεχνικό διαγωνισμό Ποίησης , Διηγήματος και Χρονικού – Μαρτυρίας με ελεύθερο θέμα.
Το πρώτο βραβείο ποίησης πήραν τα «Μαλαματένια Περιστέρια» της  Μαρίας Μπαριτάκη-Τσίκουλου.Η λογοτεχνική δημιουργία της είναι εμπνευσμένη από τις αδικοχαμένες πάντα στην ιστορία των χρόνων παιδικές ψυχές.Είναι μια μητέρα με πηγαίο, αστείρευτο στιχουργικό ταλέντο ήδη ξαναβραβευμένη με πρώτη διάκριση. Στα ποιήματά της προσπαθεί να εκφράσει αυτό που κρύβει η ζωή με απλότητα.Η ποιήση είναι προσωπική υπόθεση και πολλές φορές λειτουργεί ως κάθαρση. Ευτυχώς υπάρχουν κάποιοι που σε πείσμα των καιρών επιμένουν να γράφουν στίχους και να εκφράζουν τα συναισθήματά τους.
Ας δούμε τον κόσμο μ’ άλλα μάτια, ας τον δούμε και με τα μάτια της ποίησης, «αφού, κατά λάθος, ο κόσμος είναι μια ποίηση» (Λειβαδίτης).
κ.Καμμιλάτος Χρήστος,κα.Μαρία Μπαριτάκη-Τσίκουλου,κ.Λευτέρης Τζόκας

Η εκδήλωση έγινε στην κατάμεστη αίθουσα της ΧΑΝ στο κέντρο της Αθήνας,παράλληλα με τη βράβευση του περιοδικού Ναυτική Ελλάς.

H κριτική
Επιτροπή αποτελούμενη από τον Πρόεδρο της Ένωσης Ελλήνων Λογοτεχνών κ. Λευτέρη Β. Τζόκα, τον πρώην Γενικό Γραμματέα της Ένωσης κ. Δημήτρη Παπαδημητρίου και τον τ. Σχ. Σύμβουλο και Συγγραφέα κ. Χρήστο Γκόντζο, τακτικό μέλος της Ένωσης, συγχαίρει όλους όσοι έλαβαν μέρος στον διαγωνισμό αυτό.
Παρόντες πολλοί άνθρωποι των γραμμάτων , των τεχνών και εκπρόσωποι από το «Χαμόγελο του Παιδιού», όπως ο γ.γ κ. Χρήστος Καμμιλάτος . Στο «Χαμόγελο του Παιδιού» άλλωστε θα αποδοθούν  όλα τα έσοδα από το βιβλίο  που θα κυκλοφορήσει με το βραβευμένο ποίημα «Μαλαματένια Περιστέρια», σύμφωνα με την επιθυμία της κα. Μαρίας Μπαριτάκη-Τσίκουλου.
κ.Λευτέρης Τζόκας , Πλοίαρχος Λ. Τσιαντούλας Π.Ν. Διευθυντής της Υπηρεσίας Ιστορίας Ναυτικού,κα.Μαρία Μπαριτάκη- Τσίκουλου,Μίνα Γιαννούλη,κ.Καμμιλάτος Χρήστος,κ. Κώστας Μεταξάς,κ.Σπύρος Γιαλοψός,Αρχιπλοίαρχος Σ. Χαραλαμπόπουλος Π.Ν. Κυβερνήτης του Θ/Κ  Γ.ΑΒΕΡΩΦ
 


Διαβάστε Περισσότερα

 • Την Κυριακή 22 Μαΐου, οι δράσεις του Εθνογραφικού Εργαστηρίου…
 • Ο Χαράλαμπος Γεωργίου για το FINAL FOUR Βόλεϊ 🏐του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Γυναικών!
 • ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ ‘‘ΑΛΛΑΖΟΥΜΕ ΜΑΖΙ’’ ΙΩΑΝΝΗ ΚΑΡΑΠΑΝΑΓΟΥ ΓΙΑ ΤΗ ΓΙΟΡΤΗ ΤΗΣ ΜΗΤΕΡΑΣ!
 • Διενέργεια ΔΩΡΕΑΝ Rapid Test COVID-19 τη Δευτέρα 09.05.2022
 • Γινόμαστε ως δήμος Λουτρακίου, ρεζίλι των σκυλιών και μάλιστα διεθνώς!
 • ΝΕΑΠΑΡΑΔΟΣΗ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΟΥ ΟΧΗΜΑΤΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ALPHA BANK ΣΤΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ ΠΥΡΟΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΔΑΣΩΝ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ!
 • Χρυσό βραβείο για την εταιρεία που κατασκευάζει τον προαστιακό του Λουτρακίου
 • ΤΙΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΕΡΓΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΡΧΑΙΑ ΔΙΟΛΚΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΕΡΙΦΡΑΞΗ ΤΗΣ ΔΙΩΡΥΓΑΣ ΣΤΟΝ ΙΣΘΜΟ ΥΠΕΓΡΑΨΕ Ο ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ
 • Αφήστε μια απάντηση

  Το email σας δεν θα δημοσιευθεί. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται ως *