Η Καθημερινή σας ενημέρωση!

Αιτήσεις – εξπρές για 2.970 εποχικές προσλήψεις μέσα στον Απρίλιο

Μέσα στο Απρίλιο θα γίνουν 2.970 προσλήψεις μονίμων και εποχικών σε διάφορους φορείς του δημόσιου και ευρύτερου δημόσιου τομέα.

 Η επιλογή των υποψηφίων θα γίνει με κριτήρια: χρόνος ανεργίας, πολυτεκνία ή τέκνο πολύτεκνης οικογένειας, τριτεκνία ή τέκνο μονογονεϊκής οικογένειας, βαθμός βασικού τίτλου σπουδών και εμπειρία.

AdTech Ad

Από τις σημαντικότερες προκηρύξεις είναι αυτή των ΕΛΤΑ για 36 μόνιμους διανομείς. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν, σύμφωνα με ρεπορτάζ εφημερίδας, να υποβάλουν αιτήσεις από τις 6 Απριλίου. Παράλληλα, στα κέντρα κράτησης θα γίνουν 2.297 προσλήψεις ανέργων μέσω του προγράμματος κοινωφελούς εργασίας. Θα ζητηθούν ειδικότητες όπως διοικητικοί, μηχανικοί, οδηγοί, νοσηλευτές, δάσκαλοι κ.ά.

Ακόμα μια θλιβερή πρωτιά, και μάλιστα σε παγκόσμιο επίπεδο, διεκδικεί η Ελλάδα, καθώς αναδεικνύεται η χώρα με τη μεγαλύτερη διαρροή νέων στο εξωτερικό.

Το φαινόμενο «brain drain» ή αλλιώς φυγή μυαλών έχει αρχίσει να λαμβάνει ανησυχητικές διαστάσεις την ώρα που επιστήμονες, ερευνητές, ακαδημαϊκοί και άτομα που θα μπορούσαν να βοηθήσουν στην έξοδο από την κρίση γυρίζουν την πλάτη τους στην Ελλάδα προς αναζήτηση καλύτερων συνθηκών διαβίωσης και εργασίας.

Σύμφωνα με πρόσφατη μελέτη της Τραπέζης της Ελλάδος, από το 2008 μέχρι το 2013 σχεδόν 223.000 νέοι, ηλικίας 25-39 ετών, εγκατέλειψαν την Ελλάδα για να βρουν δουλειά σε πιο ανεπτυγμένες χώρες. Μάλιστα είναι ενδεικτικό ότι ενώ κατά τα έτη 2008-2009 μετανάστευαν περί τους 38.000 Ελληνες, η ροή αυτή υπερδιπλασιάστηκε μέσα σε μόλις δύο έτη (2010-2011), ξεπερνώντας το 2013 τις 104.000 και σχεδόν τις 427.000 άτομα σωρευτικά για όλη την περίοδο.


Αφήστε μια απάντηση

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται ως *