Κυκλοφόρησε το νέο τεύχος της εφημερίδας μας
Ενδιαφέροντα

Αίμα και πόνος στο Φεστιβάλ χορτοφαγίας στο Πουκέτ –Ένα παράξενο έθιμο [εικόνες]

Στις 16 Οκτωβρίου είναι η ευκαιρία για εκατοντάδες μέλη της κινεζικής κοινότητας να παρελάσουν στους δρόμους του Πουκέτ, στην Ταϋλάνδη, με αφορμή το φεστιβάλ χορτοφαγίας. Πρόκειται για μια παρέλαση πόνου.

Πρόκειται για βασανιστήρια, πραγματικά, σώματος και πνεύματος. Στόχος είναι να προσφέρουν ηρεμία στο πνεύμα όσων ασκούν το έθιμο και υποχρεούνται να απέχουν από λήψη κρέατος όσο διαρκεί ο ένατος μήνας της Σελήνης του κινεζικού ημερολογίου.


Επί εννέα ημέρες, τα κινεζικά μέλη της κοινότητας που κατοικούν στην περιοχή, δηλαδή το 35% των κατοίκων του Πουκέτ, θα παρελάσουν κάνοντας επίδειξης υπομονής σε μαρτύρια.
Οι προσκυνητές δεν χρησιμοποιούν φάρμακα για τον πόνο και μοιάζουν να μην πονάνε. Τρυπάνε τα μάγουλα και τη γλώσσα με τεράστια μεταλλικά αντικείμενα και περνούν μεταλλικά αντικείμενα μέσα στο δέρμα.

Οι οπές ανοίγονται πολλούς μήνες νωρίτερα, από ειδικευμένους γιατρούς, οι οποίοι τρυπάνε σιγά σιγά το σώμα για να αποφευχθεί η αιμορραγία. Ιατρικό προσωπικό βρίσκεται εξάλλου επί τόπου για παν ενδεχόμενο.

 

enloutrakio

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button