Κυκλοφόρησε το νέο τεύχος της εφημερίδας μας
Ενδιαφέροντα

Τρελές εμπειρίες που αποκαλύπτουν όσοι έχουν δουλέψει για… πλούσιους

«Τι θα έκανα αν ήμουν πλούσιος…». Ποιος δεν έχει κάνει αυτή την ερώτηση στον εαυτό του, ξοδεύοντας φανταστικά εκατομμύρια.

Υπάρχουν κάποιοι που έχουν βρεθεί πιο κοντά σε αυτή τη ζωή, ακόμη κι αν οι τραπεζικοί λογαριασμοί τους δεν έχουν πολλά… ψηφία. Είναι οι άνθρωποι που έχουν δουλέψει για πλούσιους και διάσημους. Και έχουν πολλά να θυμηθούν από αυτή την εμπειρία.

Κάποιοι μοιράστηκαν τέτοιες τρελές εμπειρίες στο Reddit, με την Telegraph να αναδημοσιεύει μερικές από αυτές:

Πρόβατα και Γερμανικοί Ποιμενικοί
Δούλευα για κάποιον που ήταν σημαντικό όνομα στον πετρελαϊκό τομέα, ήταν αρκετά cool, αλλά πολύ περίεργος με τα χρήματά του. Η σύζυγός του είχε αγοράσει πάνω από 100 πρόβατα, γιατί θεωρούσε ότι ήταν κάτι αστείο, το υπόγειό του ήταν γεμάτο προμήθειες για τη στιγμή που θα έρθει το τέλος του κόσμου, ενώ κάποτε μου ζήτησε να βρω τιμές για την κατασκευή ελικοδρομίου στον κήπο, σε περίπτωση που κάποιος πάθαινε καρδιακή προσβολή σε ένα από τα δείπνα που παρέθετε. Επιπλέον, είχε δεύτερο σπίτι, το οποίο χρησιμοποιούσε για τους γερμανικούς ποιμενικούς του.

Οταν περισσεύουν τα εκατομμύρια
Κάποτε έκανα λογιστική δουλειά για κάποιον που έγινε πολύ πλούσιος χάρη σε μία αλυσίδα με εξοπλισμό για σερφ. Εξετάζοντας τα έγγραφα, βρήκα έναν τρόπο για να γλιτώσει πάνω από 2 εκατομμύρια σε φόρους κάθε χρόνο. Το μόνο που χρειαζόταν ήταν να καθίσει μαζί μου για μία ώρα, για να βάλει κάποιες υπογραφές. Η απάντησή του; «Μπα, δεν θέλω να ξοδέψω τόσο χρόνο για χαρτούρα. Για αυτό πληρώνω εσάς»!

Εξι ημέρες ρεπό την εβδομάδα
Ενα διάστημα δούλευα σε ιδιωτικά γιοτ, για πολύ πλούσιες οικογένειες. Η πρώτη οικογένεια στην οποία δούλεψα χρησιμοποιούσε το γιοτ κάθε Κυριακή, για γεύμα. Εκείνη την ημέρα εμφανίζονταν με μπάτλερ, καμαριέρες, σεφ για μία τρίωρη κρουαζιέρα. Το καλύτερο ήταν πως είχα έξι ημέρες ρεπό την εβδομάδα, έπαιρνα ολόκληρο μισθό, ζούσα σε ένα γιοτ και ένας σεφ μου μαγείρευε. Το μεγαλύτερο λάθος που έκανα ήταν όταν κάποτε έβαλα στους σκύλους τους νερό από τη βρύση. Μου είπαν ότι αν ποτέ έδιναν ξανά στο σκύλο οτιδήποτε άλλο πέρα από εμφιαλωμένο ανθρακούχο νερό, θα έπρεπε να βρω άλλη δουλειά.

Πώς δουλεύει το πλυντήριο;
Εργαζόμουν σε ιδιωτικό σχολείο, όπου αρκετά παιδιά ήταν γόνοι τρομακτικά πλούσιων οικογενειών. Κάποια στιγμή, άρχισε μία μητέρα να έρχεται στο σχολείο κάθε ημέρα και να αγοράζει μία νέα στολή για το παιδί της από το κατάστημα. Αυτό συνεχίστηκε για μία εβδομάδα, μέχρι που κάποια στιγμή η υπάλληλος τη ρώτησε αν υπήρχε κάποιο πρόβλημα με τα ρούχα που αγόραζε. «Οχι, απλά η νταντά είναι σε άδεια και δεν έχω ιδέα για το πώς δουλεύει το πλυντήριο ρούχων».

Δωρεάν στη Disneyland
Η πρώτη οικογένεια στην οποία δούλεψα με πλήρωσε για να πάω μαζί τους στην Disneyland, για την περίπτωση που θα ήθελαν να τους κρατήσω τα παιδιά ώστε να βγουν για κάποιο δείπνο. Καταλήξαμε να μου αγοράζουν ποτά κάθε βράδυ, μου έδωσαν κανονικά το μισθό μου και δεν χρειάστηκε να δουλέψω.

enloutrakio

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button