Κυκλοφόρησε το νέο τεύχος της εφημερίδας μας
Ενδιαφέροντα

Στην “προοδευτική” Δανία ζωολογικός κήπος καλεί μικρά παιδιά να δουν ζωντανά τη νεκροτομή ενός λιονταριού! [βίντεο]

Ο ζωολογικός κήπος του Όντενσε της Δανίας προσκάλεσε τους επισκέπτες του, συμπεριλαμβανομένων και των μικρών παιδιών, να παρακολουθήσουν από κοντά τη νεκροτομή ενός λιονταριού, παρά την παγκόσμια κατακραυγή που είχε προκαλέσει πέρσι η «εκτέλεση» μιας μικρής καμηλοπάρδαλης που έγινε τροφή για τα μεγάλα αιλουροειδή.

Το νεκρό λιοντάρι βρίσκεται στα ψυγεία του πάρκου εδώ και εννέα μήνες. Οι υπεύθυνοι του ζωολογικού κήπου αποφάσισαν να του κάνουν ευθανασία, επειδή είχαν πάρα πολλά λιοντάρια και δεν έβρισκαν κανένα άλλο πάρκο για να το φιλοξενήσει.

«Θα του κάνουμε ανατομή επειδή πιστεύουμε ότι αυτό έχει εκπαιδευτική αξία», εξήγησε στο Γαλλικό Πρακτορείο ένας φύλακας, ο Μίχαελ Βάλμπεργκ Σόρενσεν.

Το «θέαμα» αυτό είναι προγραμματισμένο για τις 15 Οκτωβρίου, ημέρα που τα σχολεία είναι κλειστά για διακοπές.

Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που ο ζωολογικός κήπος σκοτώνει και ανατέμνει ένα λιοντάρι. Στο παρελθόν δεν υπήρξαν αντιδράσεις, αντιθέτως οι επισκέπτες έδειξαν «μεγάλο ενδιαφέρον (…) να δουν ένα λιοντάρι από τόσο κοντά», πρόσθεσε ο Σόρενσεν.

«Μολονότι είμαστε σε επαφή με ένα σωρό άλλους ζωολογικούς κήπους και προσπαθούμε να βρούμε στα λιοντάρια ένα νέο σπίτι, το συμπέρασμα είναι ότι έχουμε υπερβολικά πολλά λιοντάρια», κατέληξε.

 

Σημειώνεται πως ο ζωολογικός κήπος της Κοπεγχάγης προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων τον Φεβρουάριο του 2014, όταν σκότωσε τον Μάριους, μια νεαρή καμηλοπάρδαλη. Το ζώο τεμαχίστηκε μπροστά στα μάτια των επισκεπτών και το κρέας του δόθηκε ως τροφή στα λιοντάρια. Ενώ ο επιστημονικός διευθυντής του ζωολογικού κήπου δέχτηκε απειλές για τη ζωή του, η κυριότερη οργάνωση για την προάσπιση των δικαιωμάτων των ζώων χαιρέτισε τη δουλειά που γίνεται στο πάρκο.

enloutrakio

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button