Κυκλοφόρησε το νέο τεύχος της εφημερίδας μας
Επικαιρότητα

Πολιτικοί και επιχειρηματίες στο στόχαστρο της Ρούπα

Ευρήματα-φωτιά εντόπισε η Αντιτρομοκρατική στις «γιάφκες» της Πόλας Ρούπα σε Ηλιούπολη και Αλιμο. Την ίδια ώρα, Νίκος Μαζιώτης και Πόλα Ρούπα ανακοίνωσαν ότι ξεκινούν απεργία πείνας και δίψας, λόγω της άρνησης των Αρχών να παραδώσουν τον 6χρονο γιο τους στους συγγενείς της μητέρας του.

Σύμφωνα με πηγές της Αστυνομία βρήκε οπλισμό και χειρόγραφες σημειώσεις με ονόματα επιχειρηματιών και εφοπλιστών στο σπίτι που έμενε η Ρούπα στην Ηλιούπολη.

Ευρήματα-φωτιά στη γιάφκα της Ρούπα: Πολιτικοί, εφοπλιστές, επιχειρηματίες στο στόχαστρο

Σημειώσεις-φωτιά βρέθηκαν στο σπίτι που συνελήφθη η Πόλα Ρούπα στην Ηλιούπολη.

Ονόματα πολιτικών, επιχειρηματιών, εφοπλιστών και διοικητών δημοσίων οργανισμών φιγουράρουν σε εκατοντάδες σελίδες με ιδιόχειρες σημειώσεις. Επίσης οι αρχές ανακάλυψαν χάρτες με σημεία που προέκυψαν απο παρακολούθηση τα οποία, σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, ενδεχομένως να αποτελούσαν τους μελλοντικούς στόχους της οργάνωσης Επαναστατικός Αγώνας.

Επιπλέον, στο γκαράζ της Αλίμου, βρέθηκαν μασούρια ζελατοδυναμίτιδας, φυσίγγια, καλάσνικοφ και άλλα υλικά για την κατασκευή εκρηκτικών μηχανισμών.

Ο χώρος εντοπίστηκε μετά τη σύλληψη της Πόλας Ρούπα, σήμερα το πρωί στην Ηλιούπολη, στο σπίτι της οποίας βρέθηκαν σημειώσεις, πλαστές ταυτότητες και κλειδιά.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες κάποια από τα κλειδιά ταιριάζουν στο συγκεκριμένο γκαράζ. Όπως αναφέρουν οι ίδιες πληροφορίες, στο μικροσκόπιο της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας έχουν μπει και άλλοι χώροι στην Αττική, που φέρονται ότι σχετίζονται με τη δράση της Πόλας Ρούπα.

Η Αντιτρομοκρατική διεξάγει συνεχείς έρευνες για τις άλλες γιάφκες του Επαναστατικού Αγώνα καθώς δεν έχουν βρεθεί ακόμη τα όπλα της οργάνωσης Επαναστατικός Αγώνας. Σύμφωνα με πηγές της ΕΛΑΣ η Πόλα Ρούπα είχε κλειδιά από όλες τις γιάφκες της οργάνωσης.

Την ήξεραν ως «κυρία Ελένη»

Στην γειτονιά της στην Ηλιούπολη, την Πόλα Ρούπα την ήξεραν ως «κυρία Ελένη» και σύμφωνα με πληροφορίες είχε δώσει προκαταβολή 2.000 ευρώ για την ενοικίαση του διαμερίσματος όπου συνελήφθη.

Μετά την σημερινή σύλληψη της Πόλας Ρούπα τις πρώτες πρωινές ώρες στην Ηλιούπολη, η ίδια και ο προφυλακισμένος σύντροφος της Νίκος Μαζιώτης γνωστοποίησαν ότι αρχίζουν αμφότεροι απεργία πείνας και δίψας λόγω του ότι οι Αρχές δεν δίνουν την επιμέλεια του 6χρονου γιου τους στην μητέρα και την αδερφή της.

Η δήλωση Νίκου Μαζιώτη του στο indymedia:

«Μετά την σύλληψη της Πόλας Ρούπα, η εισαγγελέας ανηλίκων Νικουλού αρνήθηκε να δώσει την επιμέλεια του 6χρονου γιου μας στους συγγενείς της Πόλας, μην επιτρέποντας καν να το δουν, μη γνωστοποιώντας στο συνήγορο μας το που βρίσκεται.
Το κράτος ουσιαστικά απήγαγε τον γιο μας, μας εκδικείται για τις επιλογές αγώνα που κάναμε, του ένοπλου αγώνα. Τα αχρεία όργανα του κράτους, τα τσιράκια των δανειστών, του νόμιμου και συνταγματικού μνημονίου τα βάζουν με ένα 6χρονο παιδί για να μας εκδικηθούν, γιατί επιλέξαμε τον ένοπλο αγώνα, γιατί δεν κάτσαμε να παραδοθούμε στην φυλακή, γιατί περάσαμε στην παρανομία και γιατί κάναμε την επίθεση στο παράρτημα της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, στην Τράπεζα της Ελλάδος και στο γραφείο του μόνιμου αντιπροσώπου του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου. 

Οι πρακτικές της εισαγγελέως Νικολού είναι παρόμοιες με αυτές παλαιότερων εποχών, όπως ήταν οι παιδουπόλεις της Φρειδερίκης για τα παιδιά των ανταρτών του εμφυλίου. Ο γιος μας είναι το παιδί δυο επαναστατών και είναι υπερήφανος για τους γονείς του. Δεν μας λυγίζει κανένας εκβιασμός. Τις επιλογές μας τις υπερασπιζόμαστε με την ίδια μας την ζωή.
Από σήμερα ξεκινάω μαζί με την συντρόφισσα μου απεργία πείνας και δίψας με αίτημα να δοθεί ο γιος μας στους συγγενείς.

Η ένοπλη επανάσταση των από κάτω είναι η μόνη λύση. 

Νίκος Μαζιώτης
5-1-2017»

Η δήλωση της Πόλας Ρούπα:

«Απεργία πείνας ξεκινά η Πόλα Ρούπα, προκειμένου να δοθεί το παιδί της στη μητέρα και στην αδελφή της.

Σε δήλωσή της, που διάβασε έξω από τη ΓΑΔΑ η αδελφή της, η συλληφθείσα δηλώνει αμετανόητη, τονίζοντας πως οι αρχές έχουν απαγάγει το παιδί της, για να την εκδικηθούν.

«Εγώ η Παναγιωτα Πόλα Ρούπα δηλώνω ότι ήμουν και θα είμαι μέχρι να πεθάνω αμετανόητη του συστήματος. Το παιδί το βάζουνε μέσα σε αυτόν τον πόλεμο και το εκδικούνται περισσότερο επειδή θέλουν να εκδικηθούν εμένα. Εχουν απαγάγει το παιδί και δεν ξέρω που βρίσκεται από τα ξημερώματα, που μας έχουν συλλάβει. Βρισκόμαστε σε πόλεμο είναι γεγονός, όμως το να πολεμάνε το παιδί μου με το να αρνούνται να μου το φέρουν να το δω και με το να αρνούνται να το δώσουν άμεσα σε συγγενείς πρώτου βαθμού και με το να απειλούν πως θα πάει σε ίδρυμα είναι η πιο ποταπή πράξη σε αυτόν τον πόλεμο. Αυτοί που βρίσκονται στον κρατικό μηχανισμό είναι σκουλήκια γιατί πολεμάνε ένα παιδί 6 χρονών», αναφέρει στη δήλωσή της και προσθέτει:

Και θέλω να πω ότι ξεκινάω τώρα απεργία πείνας, προκειμένου να δοθεί το παιδί τώρα στη μάνα μου και στην αδελφή μου. Οσον αφορά εμένα θα παραμείνω εχθρός τους μέχρι να πεθάνω και δεν θα με λυγίσουν ποτέ. Ζήτω η επανάσταση».

Στο νοσοκομείο εσπευσμένα η συλληφθείσα με την Ρούπα

Εσπευσμένα στο νοσοκομείο μεταφέρθηκε το βράδυ της Πέμπτης, η 25χρονη, που συνελήφθη μαζί με την Πόλα Ρούπα.

Η νεαρή, που κατηγορείται για υπόθαλψη εγκληματία, καθώς φέρεται να έχει παρείχε συνδρομή στην σύζυγο του Νίκου Μαζιώτη, μεταφέρθηκε υπό δρακόντεια μέτρα σε δημόσιο νοσοκομείο.

Σύμφωνα με το Star, φαίνεται να αντιμετωπίζει κάποιο σοβαρό πρόβλημα στο χέρι της.

Γλέζος: Ακόμη και στον εμφύλιο σέβονταν τη μητρότητα

Να δοθεί το 6χρονο παιδί της Πόλας Ρούπα και του Νίκου Μαζιώτη τους συγγενείς του, ζητά ο Μανώλης Γλέζος.

Σε μια ιδιαίτερα σκληρή δήλωσή του, κάνει λόγο για «αχαρακτήριστη συμπεριφορά των κρατικών λειτουργών» και τονίζει ότι ακόμη και στο μετεμφυλιακό αυταρχικό κράτος υπήρχε σεβασμός στη μητρότητα.

«Ακόμα και στα χρόνια του εμφυλίου και αργότερα, στο μετεμφυλιακό αυταρχικό κράτος που με ευκολία έστηνε στρατοδικεία και καταδίκαζε σε θάνατο τους αντιπάλους του, υπήρχε σεβασμός στη μητρότητα και στα ανήλικα παιδιά των αγωνιστών που σερνόντουσαν στις φυλακές και τα εκτελεστικά αποσπάσματα» τονίζει ο πρώην ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και αναρωτιέται:

«Ποια λογική και ποια ηθική οδήγησαν, στο σημερινό εξευτελισμό του σύγχρονου Ελληνικού κράτους;

Ζηλέψαμε τον Ερντογάν;

Πήραμε τη θέση του Κρέοντα;»

Σύμφωνα με τον Μανώλη Γλέζο, «από την σημερινή αχαρακτήριστη συμπεριφορά των κρατικών λειτουργών εκείνων που φέρονται με αυτό τον τρόπο και αυτές τις αποφάσεις σε ένα εξάχρονο παιδί, το παιδί της Πόλας Ρούπα, ευθέως πλήττεται η αξιοπιστία και η ηθική υπόσταση των μηχανισμών εκείνων που ισχυρίζονται ότι εκπροσωπούν τη νομιμότητα το κράτος, την κοινωνία , όλους μας.

Οι πρακτικές αυτές δεν συνάδουν με τις παραδόσεις μας, την Συνταγματική νομιμότητα, την Ηθική, την Ανθρώπινη Κοινωνία όλη».

Για να καταλήξει ζητώντας «να παραδοθεί άμεσα το εξάχρονο παιδί στη γιαγιά του και τη θεία του.

Ήδη η πολύωρη κράτησή του αποτελεί ντροπή για όλους μας».

Η προσαγωγή της Πόλας Ρούπα στον Εισαγγελέα

enloutrakio

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button