Κυκλοφόρησε το νέο τεύχος της εφημερίδας μας
Ενδιαφέροντα

Πιο εύκολες οι ομαδικές απολύσεις με το 4ο μνημόνιο – Τι αναφέρει η Αιτιολογική Εκθεση |

 

Σύμφωνα με αλλαγή στην Αιτιολογική Έκθεση, διευκρινίζεται ότι «σε περίπτωση προσφυγής κατά του κύρους των απολύσεων, η αρνητική απόφαση του ΑΣΕ μπορεί να ληφθεί υπόψη από το δικαστήριο», τουτέστιν ότι η απόφαση του ΑΣΕ δεν είναι δεσμευτική. Είναι ενδεικτικό ότι στην προηγούμενη διατύπωση, που αντικαταστάθηκε, οριζόταν ότι « η αρνητική αιτιολογημένη απόδαση του ΑΣΕ, λόγω μη πλήρωσης των σχετικών προϋποθέσεων, συνιστά τεκμήριο ακυρότητας των απολύσεων σε περίπτωση προσφυγής των απολυόμενων στα πολιτικά δικαστήρια».

Εξαιρετικό ενδιαφέρον έχει και η επαναδιατύπωση της παραγράφου για την επαναφορά της επεκτασιμότητας και της ευνοϊκότερης ρύθμισης, δηλαδή των συλλογικών συμβάσεων. Η αρχική διατύπωση ήταν ότι αυτές αναστέλλονται ως την ολοκλήρωση του τρέχοντος προγράμματος. Η νέα διατύπωση έχει μια ακόμα μικρή λεπτομέρεια: ότι επανέρχονται υπό την προϋπόθεση επιτυχούς ολοκλήρωσης του προγράμματος.

Πυροσβεστικές αυξήσεις επιδομάτων

Την ίδια ώρα, με αθρόες αυξήσεις επιδομάτων, η κυβέρνηση προσπαθεί να καταλαγιάσει τις αντιδράσεις από τις ανατροπές στα Ειδικά Μισθολόγια.

Συγκεκριμένα, το ειδικό επίδομα έρευνας για τους Ερευνητές διαμορφώνεται ως εξής:

α. Γενικός Διευθυντής ή Διευθυντής Ερευνητικού Κέντρου, Ινστιτούτου και αυτοτελούς Ερευνητικού Ινστιτούτου, Πρόεδρος της Ελληνικής Επιτροπής Ατομικής Ενέργειας (Ε.Ε.Α.Ε.): 500€ αντί 300€

β. Ερευνητής Α΄: 500€ αντί 280€

γ. Ερευνητής Β: 450€ αντί 250€

δ. Ερευνητής Γ΄: 400€ αντί 180€

ε. Ερευνητής Δ’: 250€ αντί 160€

στ. Ε.Λ.Ε. Α’: 350€ αντί 200€

ζ. Ε.Λ.Ε. Β: 320€ αντί 170€

η. Ε.Λ.Ε. Γ΄: 290€ αντί 150€

θ. Ε.Λ.Ε. Δ’: 270€ αντί 120€

Ειδική παρέμβαση έγινε, επίσης, υπέρ των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων,στα οποία επεκτείνεται η πρόβλεψη για ειδική αποζημίωσης νυχτερινής απασχόλησης, που ίσχυε μόνο στα Σώματα Ασφαλείας. Η αποζημίωση ανέρχεται στα 2,77 ευρώ ανά ώρα.

Επιπλέον, στους Ιατρούς και Οδοντιάτρους του Εθνικού Συστήματος Υγείας (Ε.Σ.Υ.), στους έμμισθους ειδικευόμενους ιατρούς και στους Επικουρικούς Ιατρούς, το επίδομα νοσοκομειακής απασχόλησης, αλλάζει ως εξής:

α. Συντονιστής Διευθυντής και Διευθυντής: 340€ αντί 250€

β. Επιμελητής Α’: 295€ αντί 210€

γ. Επιμελητής Β’: 280€ αντί 200€

δ. Ειδικευόμενος: 230€ αντί 180€

Σημειωτέον ότι ενώ οι Ιατροί της Δημόσιας Υγείας του ΕΣΥ εξαιρούνταν από το επίδομα νοσοκομειακής απασχόλησης, με αλλαγή της τελευταίας στιγμής μπορούν να το εισπράττουν αρκεί να υπηρετούν στη Διεύθυνση ΚΕΔΥ του υπουργείου Υγείας ή στις Διευθύνσεις Υγείας των Αποκεντρωμένων Διοικήσεων ή Περιφερειών. Όσον αφορά στην αλλαγή του τρόπου υπολογισμού των εφημεριών, αυτή θα ισχύσει από την 1η Ιουνίου κι όχι από τη δημοσίευση του νόμου.

Βελτιώσεις γίνονται και στα επιδόματα ειδικών καθηκόντων των διπλωματών, καθώς αυτά θα καταβάλλονται χωρίς προϋποθέσεις, ενώ το επίδομα υπηρεσίας στην αλλοδαπή απαλλάσσεται και από το φόρο.

Αυξήσεις έγιναν και στα επιδόματα διδασκαλίας και έρευνας των Πανεπιστημιακών:

i. Καθηγητής: 500€ αντί 400€

ii. Αναπληρωτής Καθηγητής: 450€ αντί 400€

iii. Επίκουρος Καθηγητής: 400€ αντί 350€

iv. Λέκτορας: 250€ (αμετάβλητο)

Αντιστοίχως για Μέλη Ε.Π. των Ανώτατων Τεχνολογικών Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων (Α.Τ.Ε.Ι.), μέλη Δ.Ε.Π. των Ανώτατων Στρατιωτικών Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων (Α.Σ.Ε.Ι.), κ.λ.π.:

i. Καθηγητής: 500€ αντί 250€

ii. Αναπληρωτής Καθηγητής: 450€ αντί 200€

iii. Επίκουρος Καθηγητής: 400€ αντί 180€

iv. Λέκτορας: 250€ αντί 150€

enloutrakio

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button