Κυκλοφόρησε το νέο τεύχος της εφημερίδας μας
Ενδιαφέροντα

Περπατώντας στην παγωμένη επιφάνεια της βαθύτερης λίμνης στον κόσμο-εικόνες

Η αίσθηση να ξαπλώνεις στον πάγο της λίμνης Βαϊκάλης και να έχεις από κάτω σου ένα χάος 1.642 μέτρων!

Σύμφωνα με τη φωτογράφο Kristina Makeeva : « Η Βαϊκάλη είναι εντυπωσιακή. Είναι η βαθύτερη και η πιο καθαρή λίμνη στη Γη. Όταν  προγραμματίζαμε το ταξίδι, δεν φανταζόμασταν πόσο υπέροχα, μαγευτικά και παραμυθένια θα ήταν.

Είχαμε εκστασιαστεί τόσο πολύ με την ομορφιά, που σχεδόν δεν κοιμηθήκαμε τις 3 ημέρες που ήμασταν εδώ».

«Η Λίμνη Βαϊκάλη είναι περίπου 600 χιλιόμετρα σε μήκος. Το πάχος του πάγου της φτάνει τα 1,5-2 μ. Αυτός ο πάγος μπορεί να αντέξει ένα όχημα περίπου 15 τόνων, άλλα κάποιες φορές είδαμε αυτοκίνητα να πέφτουν μέσα.

Ο πάγος έχει διαφορετικά μοτίβα σε διαφορετικά τμήματα της λίμνης. Αυτό συμβαίνει επειδή το νερό παγώνει στρώμα με στρώμα. Είχε πολύ ενδιαφέρον όταν βρίσκαμε ένα ψάρι ή ένα κλαδί μέσα στον πάγο. Ο πάγος στην Βαϊκάλη είναι ο πιο διαφανής στον κόσμο! Και αυτό είναι αλήθεια.

Μπορείτε να δείτε τα πάντα μέχρι κάτω: ψάρια, πράσινες πέτρες,  φυτά και το γαλαζωπό κενό. Το νερό της λίμνης είναι τόσο καθαρό, που  μπορείτε να δείτε διάφορα αντικείμενα σε βάθος 40 μέτρων» είπε η Kristina Makeeva στο Bored Panda.

«Η Βαϊκάλη είναι η βαθύτερη λίμνη στον κόσμο. Η γένεση της και η ηλικία της εξακολουθούν να προκαλούν επιστημονικό ενδιαφέρον, οπότε ας θυμόμαστε, ότι η Βαϊκάλη είναι η μεγαλύτερη δεξαμενή γλυκού νερού στη Γη, με το βάθος της να φθάνει τα 1642 μέτρα.

Εκτός από τη Βαϊκάλη, υπάρχουν μόνο δύο λίμνες που είναι βαθύτερες από 1000 μέτρα.  Αυτές είναι οι λίμνες Τανγκανίκα (1470 μέτρα) και η Κασπία θάλασσα (1025 μέτρα)».

enloutrakio

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button