Κυκλοφόρησε το νέο τεύχος της εφημερίδας μας
Χωρίς κατηγορία

Μοναδικές εικόνες: Δείτε το Βόρειο Σέλας σε ένα εκπληκτικό βίντεο

Ένας φωτογράφος από τον Καναδά πέρασε αρκετούς μήνες στο κρύο στην περιοχή της επαρχίας Αλμπέρτα καταγράφοντας με μοναδικό τρόπο ένα από τα πιο εντυπωσιακά φαινόμενα της φύσης

Αποτελεί σίγουρα μία από τις… υπερπαραγωγές της φύσης, ιδίως για όσους δεν μπορούν να το δουν από κοντά, καθώς είναι ορατό μόνο σε ορισμένα σημεία του πλανήτη και υπό ορισμένες καιρικές συνθήκες. Ο λόγος για το Βόρειο Σέλας, το οποίο ως γνωστό δημιουργείται από τη σύγκρουση φορτισμένων σωματιδίων από το διάστημα, τα οποία παγιδεύονται στο μαγνητικό πεδίο της γης.

Η επιστημονική του εξήγηση πάντως ωχριά εμπρός στην πανδαισία χρωμάτων και χορευτικών κινήσεων από τις περιβόητες «ουράνιες κουρτίνες» που τόσο έχουν εντυπωσιάσει τους ανθρώπους από την αρχαιότητα.

Το ίδιο μαγεμένος από όλο αυτό που συμβαίνει στον νυχτερινό ουρανό της περιοχής του είναι και ο φωτογράφος Ρirchard Gottardo ο οποίος για πάνω από 2 χρόνια βρίσκεται μέσα στο κρύο και τα χιόνια, κυνηγώντας την ξάστερη βραδιά με το καλύτερο ουράνιο θέαμα του κόσμου.

Όλα αυτά τα παγωμένα ξενύχτια απέδωσαν τελικά καρπούς, αφού συνδυάζοντας πάνω από 6.500 φωτογραφίες, κατάφερε να δημιουργήσει ένα εκπληκτικό βίντεο time lapse που δείχνει σε όλη του τη μεγαλοπρέπεια το εντυπωσιακό αυτό φαινόμενο. Το 3λεπτο βίντεο, που ονομάζεται «Αlberta’s Northen Lights» γυρίστηκε στα περίχωρα της επαρχίαςΑλμπέρτα του Καναδά, και ήδη κάνει τον γύρο του κόσμου, εντυπωσιάζοντας όσους το παρακολουθούν.

 

enloutrakio

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button