Κυκλοφόρησε το νέο τεύχος της εφημερίδας μας
Ενδιαφέροντα

Η κατρακύλα ενός πρωταθλητή – Η ζωή του Οντομ μέσα από τους θανάτους και τα ναρκωτικά- Τι τον “αποτέλειωσε” (φωτό)

Ο Λαμάρ Όντομ υπήρξε ένα από τα μεγαλύτερα ταλέντα των τελευταίων 20 ετών στο ΝΒΑ όμως τα πολλά προβλήματα που κουβαλούσε από την παιδική του ηλικία σε συνδυασμό με τον επιρρεπή χαρακτήρα του, δεν τού επέτρεψαν να απογειώσει την καριέρα του. Απόρροια όλων αυτών, να δίνει μάχη πλέον για να κρατηθεί στη ζωή.
Ο Οντομ γεννήθηκε στη Νέα Υόρκη, σε μια από τις πλέον κακόφημες γειτονιές. Δεν έζησε την οικογενειακή θαλπωρή έτσι όπως θα την ονειρευόταν κάθε παιδί. Εχασε τη μητέρα του νωρίς από καρκίνο ενώ ο πατέρας του ήταν χρήστης ηρωίνης.
Αυτό είχε ως αποτέλεσμα, ο 36χρονος σήμερα Οντομ να μεγαλώσει με τη γιαγιά του και να έχει μπλεξίματα από πολύ μικρός με το νόμο. Σε ηλικία 17 ετών συνελήφθη στο Λας Βέγκας όταν η αστυνομία επιχειρούσε να εξαρθρώσει κύκλωμα πορνείας ενώ στο κολλέγιο οι οικονομικές συναλλαγές του με έναν μπουκμέικερ τον έστειλαν για ένα βράδυ στο κρατητήριο. Σε ηλικία 27 ετών, έχασε τον μόλις 6,5 μηνών γιό του, γεγονός που δεν το ξεπέρασε ποτέ.
Ο Λαμάρ, βρήκε καταφύγιο στο μπάσκετ. Το ταλέντο του είχε ξεχωρίσει σε ολόκληρο το ΝΒΑ και στο τέλος της πρώτης δεκαετίας της νέας χιλιετίας, ο Οντομ θα γινόταν σημείο αναφοράς με τους Λέικερς του Κόμπε Μπράιαντ. Δύο δαχτυλίδια πρωταθλητή στο ΝΒΑ και καλύτερος 6ος παίκτης στο πρωτάθλημα του 2011.
Ο Οντομ ζούσε τις καλύτερες στιγμές του από το 2009. Γνώρισε και ερωτεύτηκε την Κλόε Καρντάσιαν, την οποία παντρεύτηκε μόλις ένα μήνα αργότερα. Το reality show με τις ζωές τους σε κοινή θέα, το οποίο εκτόξευσε την οικογένεια των Καρντάσιαν, αποδείχθηκε για τον ίδιο καταστροφικό.
Ποτέ του δεν κατάφερε να χωρέσει στην καθημερινότητά του, τις υποχρεώσεις του με τους Λέικερς, την οικογενειακή ζωή αλλά και το γεγονός ότι εκατομμύρια τηλεθεατές μάθαιναν τα πάντα γύρω από τη ζωή του με την Κλόε.
Ο Οντομ άρχισε να αντιδρά. Αρχικά τα έβαλε με τους ρεπόρτερ και τους παπαράτσι. Αλησμόνητη θα μείνει η επίθεσή του σε έναν εξ’αυτών στους δρόμους του Λος Αντζελες. Ομως δεν σταμάτησε εκεί. Ως αντίδραση όπως αποκάλυψε αργότερα ένας καλός του φίλος, άρχισε να απατά την Κλόε, κάνοντας παράλληλα χρήση ναρκωτικών.
Η Καρντάσιαν τον έδιωξε από το σπίτι και λίγες εβδομάδες αργότερα, ο Όντομ ανέβασε ένα βίντεο στο διαδίκτυο στο οποίο ράπαρε για τις απιστίες του προς την Κλόε. Ο κατήφορος στη ζωή του είχε αρχίσει. Το 2014 έχασε τον καλύτερό του φίλο από ναρκωτικά και τα τηλεοπτικά δίκτυα τον «έπιασαν» έξω από το σπίτι της Καρντάσιαν να παρακαλά για να επιστρέψει στη ζωή της.
Η τελευταία του περιπέτεια για ένα τετραήμερο πάρτι οργίων στο Λας Βέγκας έμελλε να είναι και η πιο επώδυνη δοκιμασία του. Το κοκτέιλ ναρκωτικών ουσιών, τού προκάλεσε πολλά εγκεφαλικά επεισόδια με τους γιατρούς να δηλώνουν πως έχει μόνο 50% πιθανότητες να ζήσει αλλά ακόμη κι αν τα καταφέρει οι επιπτώσεις που θα έχει θα είναι σημαντικές.
Ο Οντομ, έχει στο πλευρό του την πρώην σύζυγό του Κλόε Καρντάσιαν, η οποία νομικά είναι ακόμα νόμιμη σύζυγός του με αποτέλεσμα να έχει αυτή τις ευθύνες των αποφάσεων μαζί με τους γιατρούς. Δίπλα του και ολόκληρο το ΝΒΑ. Ο άσος των Μαϊάμι Χιτ Ντουέιν Γουέιντ έγραψε στο twitter λίγο μετά την επιβεβαίωση της είδησης ότι παρακαλά τον Θεό γονατιστός να κρατήσει το φίλο του στη ζωή του. Την ίδια ώρα όμως ο αμερικανικός Τύπος επικρίνει όλους τους «φίλους» του, ότι έλειπαν όταν ο Λαμάρ τους χρειαζόταν πιο πολύ από ποτέ.
enloutrakio

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button