Κυκλοφόρησε το νέο τεύχος της εφημερίδας μας
Επικαιρότητα

Ελληνικό: Οι μετανάστες σπάνε τα τζάμια στην αίθουσα αφίξεων, δεν αντέχουν τη ζέστη

Ασφυκτική είναι η κατάσταση στο παλιό αεροδρόμιο στο Ελληνικό με 6.000 πρόσφυγες και μετανάστες να ζουν κάτω από άθλιες συνθήκες.

Μετά την επιστολή-έκκληση της «Ελληνικό ΑΕ», η οποία έκρουε τον κώδωνα του κινδύνου για την κατάσταση που επικρατεί στον χώρο προσωρινής φιλοξενίας, ο δήμαρχος Ελληνικου-Αργυρούπολης Γιάννης Κωνσταντάτος ζητά να βρεθεί άμεσα λύση.

Μιλώντας στο Mega, περιέγραψε τις άθλιες συνθήκες διαβίωσης στον χώρο, με τους πρόσφυγες και μετανάστες να αναγκάζονται να σπάνε τα τζάμια, καθώς ασφυκτιούν και δεν μπορούν να αναπνεύσουν.

«Μέσα στην αίθουσα αφίξεων οι θερμοκρασίες φτάνουν τους σαράντα βαθμούς. Ο χώρος είναι ακατάλληλος. Δεν θα μπορούσαμε να μείνουμε ούτε ένα εικοσιτετράωρο μέσα. Χθες ζητούσαν να σπάσουν τα τζάμια γιατί η αίθουσα είναι κλειστή, χωρίς παράθυρα», τόνισε ο κ. Κωνσταντάτος.

Η κατάσταση φαίνεται πως είναι εκτός ελέγχου, με τον καταυλισμό να μπορεί να θεωρηθεί υγειονομική βόμβα, καθώς οι άνθρωποι εκεί δεν μπορούν να ικανοποιήσουν ούτε τις βιολογικές τους ανάγκες, ενώ για μπάνιο πηγαίνουν στην παραλία του Αγίου Κοσμά.

enloutrakio

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button