Κυκλοφόρησε το νέο τεύχος της εφημερίδας μας
Επικαιρότητα

Έφοδος της ΕΛΑΣ «αποκάλυψε» κρυμμένα 126.000 ευρώ- Μπλόκο σε 69 ταμειακές μηχανές με πειραγμένο λογισμικό

Λαυράκι έβγαλαν οι έλεγχοι από μεικτά κλιμάκια της ΕΛΑΣ και της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων σε Αθήνα και Κρήτη καθώς μόνο σε μια ημέρα, την Τετάρτη, κατάσχεσαν 69 υπολογιστές-φορολογικούς μηχανισμούς με πειραγμένο λογισμικό που εξέδιδαν «μαϊμού»-αποδείξεις.
Συνολικά στις δύο περιοχές ελέγχθηκαν τρεις εταιρείες λογισμικού, 21 επιχειρήσεις εστίασης και διασκέδασης και ένα ξενοδοχείο.
Παράλληλα οι αστυνομικοί πραγματοποίησαν έφοδο σε δύο σπίτια, στο ένα εκ των οποίων εντόπισαν κρυμμένα και κατάσχεσαν 126.895 ευρώ.
Οι ηλεκτρονικοί υπολογιστές και οι φορολογικοί μηχανισμοί που κατασχέθηκαν έχουν αποσταλεί στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών για ανάλυση των δεδομένων και τα φορολογικά στοιχεία θα υποβληθούν σε επεξεργασία για να διαπιστωθεί το ύψος της φοροδιαφυγής.
Στην ανακοίνωση της ΕΛΑΣ αναφέρεται ότι «το φαινόμενο αυτό έχει λάβει τεράστιες διαστάσεις, ιδιαίτερα στο χώρο της εστίασης, αλλά και σε άλλους χώρους, με αποτέλεσμα την απώλεια εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ φορολογικών εσόδων. Για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του φαινομένου προγραμματίζονται περαιτέρω συντονισμένες και εξειδικευμένες δράσεις όλων των αρμόδιων ελεγκτικών μηχανισμών του Κράτους».

enloutrakio

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button