Κυκλοφόρησε το νέο τεύχος της εφημερίδας μας
Επικαιρότητα

Όλες οι πρεσβείες “δείχνουν” ΣΥΡΙΖΑ – Διευρύνει τη διαφορά έναντι της ΝΔ

Δύο ημέρες πριν ανοίξουν οι κάλπες για τις εκλογές της 20ης Σεπτεμβρίου όλα τα μηνύματα που καταφθάνουν από τις ξένες πρεσβείες (δυτικές και μη) είναι ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα είναι και πάλι πρώτο κόμμα και ότι διευρύνει την διαφορά του από την δεύτερη ΝΔ σε σχέση με την εικόνα που παρουσίαζε στην αρχή του προεκλογικού αγών όταν και πάλι ήταν πρώτος με διαφορά περίπου δύο μονάδων.

Όλες οι ξένες πρεσβείες έχουν στα χέρια τους δημοσκοπήσεις που δείχνουν ένα προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ αυτή τη στιγμή άνω των τριών μονάδων

Το εντυπωσιακό είναι όμως ότι με την συσπέιρωση που παρουσιάζουν το τελυταίο διάστημα και οι ΑΝΕΛ πιθανότατα να εισέλθουν και αυτοί στην Βουλή, οπότε την επόμενη ημέρα των εκλογών να μην χρειαστεί ο Α.Τσίπρας να αναζητήσει νέους κυβερνητικούς εταίρους αφού τον έναν θα τον έχει ήδη εξασφαλισμένο.

Το πιθανότερο σενάριο είναι να επιτευχθεί ο σχηματισμός μια σταθερής τρικομματικής κυβέρνησης που θα περιλαμβάνει ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ-ΠΑΣΟΚ αναλόγως του εύρους της νίκης του ΣΥΡΙΖΑ.

Στην περίπτωση που η νίκη αυτή είναι “κλειστή” τότε θα οδεύσουμε στον σχηματισμό τετρακομματικής κυβέρνησης με πιθανότερη την είσοδο σε αυτή του Ποταμιού.

Το ΠΑΣΟΚ πάντως θα είναι στην κυβέρνηση και στις δύο εκδοχές.

Η νέα κυβέρνηση θα έχει 155-165 βουλευτές ανάλογα με τις εκλογικές επιδόσεις των κομμάτων και τον τελικό αριθμό των κυβερνητικών εταίρων.

 

enloutrakio

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button