Κυκλοφόρησε το νέο τεύχος της εφημερίδας μας
Ενδιαφέροντα

ΣΕΛΚΙ ΠΕΡΑΧΩΡΑΣ: ΕΝΑΣ ΠΙΝΑΚΑΣ ΖΩΓΡΑΦΙΚΗΣ ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ!

Επιμέλεια Ρεπορτάζ: Γιάννης Β. Καραπανάγος
Ζωή και Φύση, έννοιες αλληλένδετες, συνυφασμένες με την ποιότητα της ανθρώπινης ύπαρξης. Ο άνθρωπος αναζητά τα πλεονεκτήματα του φυσικού περιβάλλοντος και του ζωικού βασιλείου. 
Όσοι ζούμε σε περιοχές που έχουμε γεννηθεί ή τις έχουμε επιλέξει, μακριά από την πόλη, που είναι προικισμένες με τα Θεϊκά χαρίσματα των γήινων χρωμάτων, αισθανόμαστε ευγνώμονες προς το Θεό επειδή είμαστε αποδέκτες των πολύτιμων δώρων του.
Κάθε επαφή με τη φύση αφυπνίζει εσωτερικά συναισθήματα και ικανοποιεί όλες τις αισθήσεις. Όραση, όσφρηση, ακοή και γεύση ευαισθητοποιούνται από έντονα ερεθίσματα, προκαλώντας μια δυνατή εσωτερική πληρότητα με αντίστοιχες εικόνες, που αναβαθμίζουν ουσιαστικά την ποιότητα της ζωής μας.
Εμείς, που ζούμε στην Περαχώρα, έχουμε τη δυνατότητα να απολαμβάνουμε την πανέμορφη φύση και να διαπιστώνουμε τα μοναδικά χαρακτηριστικά της γνωρίσματα, καθώς συνδυάζει, με τον πλέον ιδανικό τρόπο, βουνό και θάλασσα. 
Ανάλογα με τη διάθεσή μας και τη μούσα που μας εμπνέει, αναζητούμε τη γαλήνη της ψυχής και την ελευθερία της σιωπής, σε τοποθεσίες που θεωρούνται φυσικοί πίνακες ζωγραφικής.
Παρακινούμενος απ’ αυτή την έλξη προς την φύση της γενέτειράς μου,   αποφάσισα ένα σύντομο οδοιπορικό στην τοποθεσία Σέλκι Περαχώρας. Ένα ορεινό καταπράσινο οροπέδιο γνωστό για αμπέλια Ροδίτη και Σεβαστιανό, στους πρόποδες του βουνού των Γερανείων, που καλλιεργούν συγχωριανοί μου. Ένα μέρος που τα χρώματα της καταπράσινης γης και του γαλάζιου ουρανού συνδυάζονται αριστουργηματικά. Μικρές πινελιές διαφορετικού κι απρόσμενου αρκετές ελληνικές σημαίες, τοποθετημένες στα αγροκτήματα, που
 κυματίζουν περήφανα. Ένα μέρος που φημίζεται για την πλούσια χλωρίδα και πανίδα του. Ένας φυσικός παράδεισος για πολλά και διάφορα πουλιά, καθώς υπάρχει πηγή με νερό.
Όταν αντικρίζεις το τοπίο, μαγεύεσαι! Πρωτοκαθεδρία οι αμπελώνες και ανάμεσά τους το εκτροφείο σαλιγκαριών, που ξαφνιάζει ευχάριστα. Εντυπωσιάζεσαι όταν διαπιστώνεις ότι οι ιδιοκτήτες του, από την Περαχώρα, εκτρέφουν, με επαγγελματική δεξιοτεχνία, καθημερινή φροντίδα και αγάπη, τα ”μωρά” τους, όπως αποκαλούν τα μικρά σαλιγκάρια, για να μεγαλώσουν σε κατάλληλες συνθήκες.
Δύο πανέμορφα εξωκκλήσια συμπληρώνουν το όλο σκηνικό, της Υπεραγίας Θεοτόκου και του Αγίου Ιωάννη του Προδρόμου. Εδώ αναγαλλιάζει η ψυχή σου και η επικοινωνία σου με το Θείο αποκτά ιδιαίτερη σημασία.
Στο Σέλκι, κυριολεκτικά, ανακαλύπτεις έναν φυσικό παράδεισο! Μόλις πέντε περίπου χιλιόμετρα από την Περαχώρα και εκατό από την Αθήνα!

Φυσικά “τα πολλά λόγια είναι φτώχεια”, λέει ο σοφός λαός μας, αλλά μια επίσκεψη στο Σέλκι αποζημιώνει και τον πλέον απαιτητικό φυσιολάτρη. Απόδειξη, το φωτογραφικό οδοιπορικό που ακολουθεί. 
Αμπελώνες
Το εκτροφείο σαλιγκαριών
 
Εκτροφή σαλιγκαριών
 
Δεξαμενή συγκέντρωσης όμβριων υδάτων
Το εξωκκλήσι της Υπεραγίας Θεοτόκου 
Το εσωτερικό του εξωκκλησιού της Υπεραγίας Θεοτόκου
Το εξωκκλήσι του Αγίου Ιωάννη του Προδρόμου
Το εσωτερικό του εξωκκλησιού του Αγίου Ιωάννη του Προδρόμου
 
enloutrakio

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button