Η Καθημερινή σας ενημέρωση!

H ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΜΠΟΥΛΙΑΡΗ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ:ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΑ ΔΙΗΓΗΜΑΤΑ, Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη

Αποτέλεσμα εικόνας για AGGELIKH ΜΠΟΥΛΙΑΡΗ

Εκπαιδευτικός- Συγγραφέας

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΑ ΔΙΗΓΗΜΑΤΑ, Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη

Εκδόσεις ΕΣΤΙΑ, 2010

Σελίδες 208

Τιμή ευρώ 5,07

 

Πριν τρεις μήνες περίπου, στη Δημοτική Βιβλιοθήκη της πόλης μας, είχαμε τη χαρά να γνωρίσουμε την προσωπικότητα και το έργο του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη, αυτής της σεβάσμιας μορφής των Ελληνικών Γραμμάτων, μέσα από το εξαιρετικό, μυητικό βιβλίο της φιλολόγου Μαρίας Σπυροπούλου-Θεοδωρίδου «Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη μαγευτικές αφηγήσεις».

Με αυτή την αφορμή και εν όψει των γιορταστικών ημερών που έρχονται, θεώρησα ότι δεν υπήρχε βιβλίο πιο ταιριαστό  για να προτείνω από τα ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΑ ΔΙΗΓΗΜΑΤΑ του πολυδιάστατου Σκιαθίτη δημιουργού (1851-1911), ο οποίος ακολουθώντας την συνήθεια γνωστών δυτικών συγγραφέων να εκδίδουν κάθε χρόνο χριστουγεννιάτικα διηγήματα (Το αναφέρει ο ίδιος σε άρθρο του στην εφημερίδα «Εφημερίς», στις 25-12-1887, όπου υπογράφει ως «Βυζαντινός»), δημοσίευε τις μέρες αυτές σε διάφορα έντυπα, ανάλογα διηγήματα, μερικά από τα οποία ανήκουν στα εξοχότερα δείγματα της τέχνης του.

Το κοινό που έχουν τα διηγήματα αυτά μεταξύ τους, όπως δείχνει και ο τίτλος τους, εκτός από την απαράμιλλη τέχνη του συγγραφέα τους, είναι ότι η δράση τους συνδέεται με τη γιορτή των Χριστουγέννων. Ωστόσο δεν υπάρχει σε αυτά κανενός είδους οικογενειακή εορταστική αφέλεια, αλλά απεναντίας στις σελίδες τους ξεδιπλώνεται η μεγάλη ποικιλία της ζωής των προσώπων του σύμπαντος του Παπαδιαμάντη, στο ένα άκρο του οποίου βρίσκεται η φονική κακότητα της γρια-Καντάκαινας – «Το χριστόψωμο» – και στο άλλο η αγόγγυστη καλοσύνη της θεια-Αχτίτσας – «Η Σταχτομαζώχτρα».

Τα Διηγήματα που περιλαμβάνονται σ’ αυτό το βιβλίο είναι: Το Χριστόψωμο, Υπηρέτρα, Η Σταχομαζώχτρα, Η Χτυπημένη, Ο πολιτισμός εις το χωρίον, Ο Αμερικάνος, Στο Χριστό στο Κάστρο, Της Κοκκώνας το σπίτι, Φιλόστοργοι, Τα Χριστούγεννα του τεμπέλη, Η Ντελησυφέρω, Ο Χαραμάδος, Άνθος του γιαλού, Το κρυφό Μανδράκι.

Στα βιβλιοπωλεία μπορείτε να βρείτε και άλλες εκδόσεις όπως Μάλλιαρη, Δαμιανού και Gutenberg.

Εύχομαι Καλές Γιορτές, με υγεία, ειρήνη, αγάπη, σεβασμό στον άνθρωπο και το περιβάλλον, και προσφορά στο μέτρο που αναλογεί στον καθένα μας!

3D691857BD9DD5207690C75B3D51FEEF


Διαβάστε Περισσότερα

 • Η Αγγελική Μπούλιαρη προτείνει:Η ΤΙΓΡΗ ΠΟΥ ΘΕΛΗΣΕ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΑΚΡΟΒΑΤΗΣ
 • Η ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΜΠΟΥΛΙΑΡΗ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ:ΜΗ Μ΄ΑΦΗΣΕΙΣ ΠΟΤΕ, Καζούο Ισιγκούρο
 • H AΓΓΕΛΙΚΗ ΜΠΟΥΛΙΑΡΗ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ:ΦΑΡΕΝΑΪΤ 451, του Ρέι Μπράντμπερι
 • H AΓΓΕΛΙΚΗ ΜΠΟΥΛΙΑΡΗ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ:Η ΚΑΛΗ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΣΣΑ, της ΝΤΟΡΙΣ ΛΕΣΙΝΓΚ
 • Η Αγγελική Μπούλιαρη προτείνει:ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΡΥΩΤΑΚΗΣ-ΜΑΡΙΑ ΠΟΛΥΔΟΥΡΗ ΚΑΙ Η ΑΡΧΗ ΤΗΣ ΑΜΦΙΣΒΗΤΗΣΗΣ
 • Η ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΜΠΟΥΛΙΑΡΗ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ:Ο ΕΚΑΤΟΝΤΑΧΡΟΝΟΣ ΠΟΥ ΠΗΔΗΞΕ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΡΑΘΥΡΟ ΚΑΙ ΕΞΑΦΑΝΙΣΤΗΚΕ
 • Η ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΜΠΟΥΛΙΑΡΗ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ:ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟ ΕΙΔΥΛΙΟ Του ΦΙΛΙΠ ΡΟΘ
 • Η Αγγελική Μπούλιαρη προτείνει:ΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ ΚΑΙ ΤΟ ΑΣΠΡΟ
 • Αφήστε μια απάντηση

  Το email σας δεν θα δημοσιευθεί. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται ως *

  WP2FB Auto Publish Powered By : XYZScripts.com