Κυκλοφόρησε το νέο τεύχος της εφημερίδας μας
Ενδιαφέροντα

Φωτεινό Χριστουγεννιάτικο δεντράκι απο σπάγγο + 10 φανταστικές ιδέες!

Και μην ξεχάσετε! Κάντε την εγγραφή σας στην ομάδα μας facebook για να ενημερώνεστε ή να στέλνετε τις δικές σας ιδέες, δημιουργίες και κατασκευές!

 

Ένα όμορφο και όχι αποκλειστικά χριστουγεννιάτικο “δέντρο” φτιαγμένο από  λεπτό σκοινί – σπάγγο.

Μπορείτε να προσαρμόσετε τα χρώματα τόσο του σπάγγου όσο κι εκείνα στα φώτα ανάλογα με το γούστο σας, επιλέγοντας πολυχρωμίες, διχρωμίες ή και το φυσικό χρώμα σκοινιού με λευκά led λαμπάκια.


Θα χρειαστείτε:

– χαρτόνι
σπάγγο
– χοντρή βελόνα
– σελοτέιπ
– συρραπτικό ή κόλλα
– μια σειρά φωτάκια
– μια στενή λωρίδα υφάσματος ή διακοσμητικό χαρτί

1. Σχηματίστε με το χαρτόνι έναν κώνο στο μέγεθος που θέλετε να έχει η κατασκευή και συγκρατήστε τις άκρες του με σελοτέιπ.

2. Σημαδέψτε με μολύβι στο κάτω μέρος του κώνου και γύρω γύρω, μια λωρίδα με ύψους περίπου 2-3 εκατοστά που μόνο μέσα σε αυτήν θα πρέπει να περνάτε την βελόνα, αφού όλο το υπόλοιπο κομμάτι χαρτιού θα κοπεί όταν ολοκληρωθεί η κατασκευή.

3. Όταν καλυφθεί ολόκληρη η επιφάνεια του χαρτονιού, κολλήστε με συρραπτικό ή κόλλα το ύφασμα ή το χαρτί γύρω από την λωρίδα χαρτονιού στο κάτω μέρος που στερεώνεται ο σπάγγος και με ένα ψαλιδάκι κόψτε προσεκτικά και αφαιρέστε το υπόλοιπο χαρτόνι.

4. Γεμίστε το εσωτερικό της κατασκευής με μια σειρά φωτάκια φροντίζοντας να είναι φωτεινή σε ολόκληρο το ύψος της.

Αν σας αρέσει, μπορείτε και να καλύψετε το κάθε φωτάκι “κλείνοντάς” το μέσα σε ένα αστεράκι που θα φτιάξετε με χρωματιστό χαρτόνι και θα στερεώσετε τις δυο πλευρές του με συρραπτικό.

Αν ολοκληρώνοντας την κατασκευή, διαπιστώσετε πως δεν έχετε τεντώσει τόσο τον σπάγγο και σε κάποια σημεία σας φαίνεται χαλαρός, μπορείτε να τoν διορθώσετε-σταθεροποιήσετε με διαφανή ατλακόλ που θα περάσετε με ένα πινελάκι πάνω στο σκοινί.

Ένας άλλο τρόπος για να φτιάξουμε υπέροχα δεντράκια είναι με τη μέθοδο της κόλλα και του σπάγγου.

Χρησιμοποιήστε ένα κώνο απο φελιζόλ και αφού έχετε μουσκέψει καλά το σπάγγο σε ατλακόλ ή κόλλα χειροτεχνίας (αυτή τη λευκή που γίνεται διάφανη όταν στεγνώσει) αρχίστε να την τυλίγετε πάνω στον κώνο. Κολπάκι! Μπορείτε πριν ξεκινήσετε να τυλίξετε τον κώνο με ριζόχαρτο, κηρόχαρτο ή μεμβράνη για να βγει μετά πιο εύκολα.
Αφήνετε να στεγνώσει, αφαιρείτε τον κώνο  και στολίζετε.
Τόσο απλά!
Δείτε αυτήν την τεχνική σε κατασκευή φωτιστικού απο σπάγγο.

enloutrakio

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button